Σορμπέ ροδάκινο

Η ζέστη που επικρατεί έξω είναι μια καλή ευκαιρία για να φτιάξουμε παρέα με τα παιδιά ένα δροσιστικό σορμπέ. Ανοίγοντας το ψυγείο βρήκαμε πολλά ροδάκινα οπότε δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός για το ότι θα αποτελέσουν το βασικό μας συστατικό για αυτή τη παγωμένη λιχουδιά.

Το σορμπέ που κάθε καλοκαίρι κάνει δυναμικά την εμφάνισή του δεν είναι ακριβώς παγωτό αλλά μια υποκατηγορία της γρανίτας.Έχει φρουτένια δροσερή γεύση, βελούδινη υφή και προσφέρει στον οργανισμό γερές δόσεις ενέργειας. Φτιάχνεται από τη σάρκα των φρούτων και με αρκετή ζάχαρη. Σε αντίθεση με τα παγωτά, δεν περιέχει λιπαρά και, επιπλέον, διατηρεί σε μεγαλύτερο βαθμό τα θρεπτικά συστατικά τους. Επειδή όμως περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, θα πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο. Για να γλιτώσετε την πολλή ζάχαρη, χρησιμοποιήστε ώριμα φρούτα, ώστε το σορμπέ να έχει φυσική γλυκιά γεύση.

Υλικά

1½ κιλό ώριμα ροδάκινα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.Μεταφέρετε τον πουρέ σε παγωτομηχανή και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον.