Σουφλέ κουνουπίδι

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το άχαρο κουνουπίδι που τα παιδιά δεν αγαπούν να το τρώνε σε ένα νόστιμο φαγάκι που δεν θα του αντισταθούν. Το λαχανικό μετατρέπεται σε ένα σουφλέ που αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά:

1 κουνουπίδι
2 ποτ. φρέσκο γάλα
3 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
2 αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια σε μαρέγκα)
220 ml Κρέμα Γάλακτος
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. ρεγγάτο καπνιστό τριμμένο
πιπέρι
Λίγα κομματάκια μαργαρίνη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες.Βράζουμε για λίγο σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Δεν πρέπει να βράσει πολύ, γιατί δε θα μπορούμε να το στραγγίσουμε. Το βάζουμε σε σουρωτήρι και το πιέζουμε λίγο, για να αφαιρέσουμε όσο πιο πολλά υγρά γίνεται.Βράζουμε σε μεσαία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουρ, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει.Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και βάζουμε τελευταία τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις.Τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το μείγμα μας. Σκορπίζουμε επάνω, μερικά κομματάκια μαργαρίνη.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα!