Σπάρτη: Σοβαρός τραυματισμός 10χρονου όταν ποδοσφαιρικό τέρμα έπεσε πάνω στο κεφάλι του

Κατακρίνουν πολλοί οι “ειδικοί” τους νέους γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά να παίξουν έξω, σε πάρκα και αλάνες, όπως παλιά, με αποτέλεσμα να μη μεγαλώνουν υγιή. Όταν, όμως, μαθαίνουμε κάθε τόσο για τέτοια περιστατικά πώς να νιώθουμε ασφαλείς, ώστε να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να απολαύσουν το ελεύθερο παιχνίδι;

Έπειτα από το τραγικό συμβάν στη Χίο, με τον 19χρονο που έχασε τη ζωή του παίζοντας μπάσκετ, όταν η μπασκέτα έπεσε και τον καταπλάκωσε, ένα ακόμα δυσάρεστο ατύχημα συνέβη πρόσφατα στη Σπάρτη, το οποίο παραλίγο να κοστίσει τη ζωή ενός 10χρονου.

Από θαύμα σώθηκε το παιδί

Ο 10χρονος, λοιπόν, έπαιζε ποδόσφαιρο με τον αδερφό του και άλλους φίλους του σε γήπεδο, στο χωριό Κοκκάλα έξω από τη Σπάρτη, όταν το τέρμα του ποδοσφαίρου έπεσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, τον πέταξε κάτω και το παιδί έμεινε αναίσθητο.

Το παιδί αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με τη μητέρα του που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha: «Έχει σπάσει τη βάση του κρανίου του, έχει πάθει διάτρηση τυμπάνου, έχει σπάσει το κόκκαλο πάνω από το φρύδι και έχει κάνει ράμματα στο μάτι… Του ήρθε όλο το τέρμα στο κεφάλι».

Η ίδια η μαμά συνεχίζει: «Θέλω να φτιαχτεί, να μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα. Το παιδί μου τη γλίτωσε στο τσακ, το επόμενο μπορεί να είναι νεκρό».

Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το τέρμα φαίνεται δεμένο με σχοινιά πάνω σε μια μπασκέτα, όμως οι γονείς του αγοριού αναφέρουν πως αυτό έγινε μετά το ατύχημα, επισημαίνοντας πως τις προηγούμενες ημέρες λίγο έλειψε να τραυματιστεί και το άλλο παιδί τους.