Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια «Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου» της Τζίνας Ξανθάκη

«Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου» της Τζίνας Ξανθάκη

SpinalongaEx

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου» με θέμα τη Σπιναλόγκα είναι μια ιδέα και δημιουργία της Τζίνας Ξανθάκη που θέλησε να αποτυπώσει σε μια σπάνια έκδοση τη μοναδική ομορφιά του νησιωτικού βράχου.

Στιγμιότυπα από διάφορες ώρες της μέρας ή της νύχτας, άλλοτε με το φως της αυγής, του φεγγαριού, στη βροχή ή την καταιγίδα η Σπιναλόγκα αποκαλύπτεται όπως την έχει γνωρίσει η δημιουργός παρατηρώντας την 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις εποχές του χρόνου.

Την υλοποίηση ανέλαβε ο βραβευμένος με διεθνείς διακρίσεις Γιάννης Τζώρτζης, μέλος της Royal Photographic Society of Great Britain.

Με τεχνική αρτιότητα κατέγραψε το συναίσθημα που θέλησε να μεταδώσει η Τζίνα Ξανθάκη σε ένα βιβλίο που θα δώσει την ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει το νησί, σαν να έχει ζήσει στην περιοχή.

Τις φωτογραφίες διανθίζουν μικρά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη από τα έργα του Αδερφοφάδες, Αναφορά στον Γκρέκο και Ασκητική στα ελληνικά και αγγλικά (δίγλωσση έκδοση).

Η έκδοση στηρίζει την υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί για τους σκοπούς του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών».

Με κυρίαρχο όραμα τη δημιουργία του Μουσείου-Κέντρου Πληροφόρησης της Σπιναλόγκας στον οικισμό της Πλάκας, ο ΠΣ «Καλυδών» και η πρόεδρος του κυρία Τζίνα Ξανθάκη εκπονούν δράσεις που στοχεύουν στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής.

Το βιβλίο «Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου» της Τζίνας Ξανθάκη, κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.