Σπιτικό ψωμί με μυρωδικά και μέλι

Η γεύση του σπιτικού ψωμιού είναι αξεπέραστη. Σήμερα θα φτιάξουμε μια συνταγή, την οποία θα εμπλουτίσουμε με μυρωδικά και μέλι ΑΤΤΙΚΗ για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, αλλά και για υγιεινά αποτελέσματα.

Υλικά:
Για τη ζύμη
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 ml. χλιαρό νερό
6 γρ. μαγιά στιγμής
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι ΑΤΤΙΚΗ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κλωναράκι ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
¼ κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι ΑΤΤΙΚΗ και το αλάτι, ξεκινάμε την ανάδευση προσθέτοντας το χλιαρό νερό, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το μαχλέπι, το γλυκάνισο και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, κατόπιν μεταφέρουμε τη ζυμη σε λαδωμένο σκεύος και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Πλάθουμε σε καρβελάκι ή φραντζολάκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 40-45 λεπτά και ανάλογα το μέγεθος.
Tips:
• Στο ψωμί μπορούμε να προσθέσουμε τα αγαπημένα μας μυρωδικά ανάλογα με το γεύμα που πρόκειται να συνοδεύσουμε!
• Αν θέλουμε προσθέτουμε σπόρους όπως κουκουνάρι, ηλιόσπορους ή πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Έτοιμο σε: 60 λεπτά
Ποσότητα: 10 άτομα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν θέλετε να δείτε όλα τα προϊόντα της  ελληνική εταιρείας ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ, μπορείτε να μπείτε στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα www.attiki-pittas.gr.

Η νέα ιστοσελίδα της εταιρείας, με ανανεωμένη εικόνα και περιεχόμενο, αποτελεί ένα σύγχρονο και παράλληλα χρηστικό εργαλείο, που «ταξιδεύει» το χρήστη μέσα από εντυπωσιακές εικόνες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της εταιρείας και τη γκάμα των προϊόντων της, τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου που ακολουθεί σε όλα τα στάδια της παραγωγής των προϊόντων ΑΤΤΙΚΗ, την εξαγωγική της δραστηριότητα, καθώς και τα βραβεία και διακρίσεις που έχει αποσπάσει. Επιπλέον, θα μπορούν να βρουν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για το ελληνικό μέλι, καθώς και λαχταριστές, παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες συνταγές που επιμελήθηκε η food blogger Εύα Μονόχαρη “Funky Cook”.