Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Σρι Λάνκα, προσκύνημα στο Sri Pada- 2 Δεκεμβρίου έως 30 Απριλίου κάθε χρόνου! Το «Ιερό Αποτύπωμα» με τη μαγευτική θέα, ξεκινά και φέτος.

Σρι Λάνκα, προσκύνημα στο Sri Pada- 2 Δεκεμβρίου έως 30 Απριλίου κάθε χρόνου! Το «Ιερό Αποτύπωμα» με τη μαγευτική θέα, ξεκινά και φέτος.

adams_peak

Sri Pada – Ιερό αποτύπωμα- ονομάζεται μια βουνοκορφή στη Σρι Λάνκα, σε υψόμετρο 2.240 μέτρων, η οποία θεωρείται ιερή. Τα σκαλοπάτια είναι 7.840, η θέα μαγευτική και η κατάνυξη το ίδιο!

Στο βράχο της υπάρχει ένα αποτύπωμα μιας μεγάλης πατημασιάς μήκους περίπου 2 μέτρων, το οποίο ανακαλύφθηκε από το βασιλιά Valagan Bahu.

Οι Ινδουϊστές πιστεύουν ότι είναι αποτύπωμα του Σίβα, οι Βουδιστές του Βούδα, ενώ οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι το αποτύπωμα του Αδάμ όταν εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο. Όσο για τους Χριστιανούς υπάρχει η πίστη ότι είναι η πατημασιά του Αγίου Θωμά, ο οποίος ήταν ο Ευαγγελιστής της περιοχής, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.

Η παράδοση λέει ότι πρέπει κάθε άνθρωπος να πάει εκεί μια φορά στη ζωή του και να κάνει αυτό το προσκύνημα, σε ένα τόπο που συνυπάρχουν αρμονικά οι 4 θρησκείες!

 

Sri Pada image 1

Καθημερινά – και ιδιαίτερα το μήνα Απρίλιο- 3.000 έως 4.000 άνθρωποι κάνουν αυτή την ανάβαση, ανάμεσα σε αυτούς ελάχιστοι Δυτικοί.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής που οδηγεί από τη βάση προς την κορυφή αποτελείται από χιλιάδες σκαλοπάτια που χτίστηκαν με τσιμέντο ή ακατέργαστες πέτρες. Στο κομμάτι που φωτίζεται το βράδυ, ανάβαση είναι ασφαλής ακόμα και όταν συνοδεύετε παιδιά.

Η ανάβαση έχει μήκος 9 χιλιόμετρα και πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε μια νύκτα. Εάν έχετε καλή φυσική κατάσταση θα χρειαστείτε περίπου 4-5 ώρες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανεβείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, να διανυκτερεύσετε στην κορυφή, να  απολαύσετε το θέαμα της ανατολής του ήλιου την επόμενη ημέρα και στη συνέχεια να κατεβείτε. Η διάρκεια της ημέρας σας  δίνει την ευκαιρία να αναρριχηθείτε σε ένα χαλαρό ρυθμό, έχετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε τη θέα, να δείτε το ηλιοβασίλεμα και να εξασφαλίσει το καλύτερο μέρος για να παρατηρήσετε την ανατολή του ήλιου το πρωί.

Υπάρχουν κατά διαστήματα υπαίθριοι πάγκοι και περίπτερα που εξυπηρετούν τους προσκυνητές με  αναψυκτικά και νερό, γιατί η ανάβαση είναι αρκετά δύσκολη. Το θέαμα από την κορυφή είναι μαγευτικό, η ανατολή του ήλιου σου κόβει την ανάσα!

Κάθε προσκυνητής, όταν ανέβει, κτυπά την καμπάνα τόσες φορές, όσες έχει επισκεφτεί το προσκύνημα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.