Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Στα 11 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των εφήβων που χρησιμοποιούν make-up

Στα 11 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των εφήβων που χρησιμοποιούν make-up

teen_makeup_mizzoΣτις μέρες μας οι διάσημες προσωπικότητες κατακλύζουν τα εξώφυλλα των περιοδικών, υπερπροβάλλοντας κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης το τέλειο πρότυπο ομορφιάς.

Σύμφωνα με νέα έρευνα ο μέσος όρος ηλικίας των κοριτσιών που χρησιμοποιούν make-up για πρώτη φορά έχει μειωθεί στα 11 έτη, γεγονός που δεν αποτελεί καμία απολύτως έκπληξη.

Τα κορίτσια ξεκινούν τη χρήση καλλυντικών τρία χρόνια νωρίτερα απ’ ότι έκαναν την προηγούμενη δεκαετία, όπως μαρτυρούν τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.

Παλαιότερα, τα κορίτσια στην προ-εφηβική ηλικία ήταν απίθανο να πειραματίζονται με καλλυντικά, αλλά στην εποχή μας η πίεση από τους συνομηλίκους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελούν τις βασικές αιτίες για την πτώση του ηλικιακού ορίου.

Illamasqua-Blush-Up-Brush-acrossΠιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν σε ποσοστό 34% ότι οι συμμαθητές στο σχολείο επηρεάζουν τα νέα κορίτσια, ενώ το 37% εξ αυτών ανέφερε ότι σημαντικό παράγοντα αποτελεί και η έντονη επιθυμία τους να μεγαλώσουν γρήγορα, επηρεασμένες από διάφορα reality shows.

Επιπλέον, οι ερωτηθείσες υποστηρίζουν ότι τα μικρά κορίτσια πρέπει να περιμένουν μέχρι τα 14 έτη τους για να χρησιμοποιήσουν κάποιο foundation, στα 13 έτη μπορούν να ξεκινήσουν να βάφουν τα μάτια τους, ενώ από τα 12 έτη επιτρέπεται η χρήση lip-gloss.

Τέλος, πάνω από το 89% ανέφερε ότι το μακιγιάζ κάτω των 13 ετών επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μία ή δύο φορές το χρόνο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.