Αρχική InfoMommy Υγεία Στα μικρά νησιά του Αιγαίου ταξιδεύει το πλωτό νοσοκομείο «Προμηθεύς»

Στα μικρά νησιά του Αιγαίου ταξιδεύει το πλωτό νοσοκομείο «Προμηθεύς»

polemiko-nautiko-ploio-promutheus-arxeiou«Εκστρατεία» για την κάλυψη των αναγκών προληπτικής ιατρικής και περίθαλψης των κατοίκων των μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, έχει ξεκινήσει, από τις 9 Σεπτεμβρίου, το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως «Προμηθεύς», του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο «Προμηθέας», που πρόκειται να ολοκληρώσει το ταξίδι του στις 23 Σεπτεμβρίου, θα παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της Γαύδου, της Ανάφης, της Αμοργού, του Αγαθονησίου, της Δονούσας, της Σχοινούσας, της Ηρακλειάς, της Ίου και της Σίκινου.

Το πλωτό νοσοκομειακό πλοίο διαθέτει πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο. Ενώ, σε αυτό, επιβαίνει διευρυμένη διακλαδική ομάδα, αποτελούμενη από 9 ιατρούς: Γενικός Χειρουργός (ΣΞ), Παθολόγος (ΣΞ), Καρδιολόγος (ΠΑ), Γυναικολόγος (ΠΝ), Ακτινολόγος (ΠΝ), Οφθαλμίατρος (ΠΝ), Παιδίατρος (ΠΝ), Μικροβιολόγος (ΠΝ), Οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς επίσης και 4 νοσηλευτές.

Στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι το πλοίο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο. Μάλιστα, όπως είχε σημειώσει η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κυρία Φώφη Γεννηματά, σε πρόσφατη επίσκεψή της στο πλοίο, «το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ξεκίνησε σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές, σε πιλοτική βάση. Έχουμε όμως τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα να το λειτουργήσουμε σε τακτά διαστήματα».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.