Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Στα σκαριά το νέο σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων - Προτείνονται δωρεάν τοκετοί αστέγων, ανέργων και μεταναστριών

Στα σκαριά το νέο σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων - Προτείνονται δωρεάν τοκετοί αστέγων, ανέργων και μεταναστριών

babyΘέματα ισότητας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Υγείας, συζητήθηκαν στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Ξανθού, με την γεν. γραμματέα Ισότητας Φωτεινή Κούβελα. Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, προτάθηκαν η ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων για δωρεάν τοκετούς αστέγων, ανέργων και μεταναστριών. Επίσης, προτάθηκε η πανελλαδική και συνεχής ενημέρωση γύρω από την αντισύλληψη, αλλά και η ενσωμάτωση των Κέντρων Οικογενειακού Προγραμματισμού στα Κέντρα Υγείας.

Η κ Κούβελα έθεσε το ζήτημα των κακοποιημένων γυναικών που προσφεύγουν στα νοσοκομεία, και πρότεινε να προχωρήσει το υπουργείο σε εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας, προκειμένου να αναγνωρίζουν τις κακοποιημένες γυναίκες και να συμβάλλουν στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας.

Τέλος, ο αν. υπουργός διαβεβαίωσε πως το πόρισμα για τη δημόσια υγεία που ετοιμάζεται, θα εμπεριέχει πολλές από τις προτάσεις της Γραμματείας, με την οποία η συνεργασία θα συνεχιστεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.