Στα βήματα της Ιφιγένειας

BKS.0175912Η ιστορία είναι αληθινή όσο κι αν μοιάζει παραμυθένια.Η αλήθεια είναι πως σπάνια συμβαίνουν στη ζωή τόσες αναπάντεχες συμπτώσεις Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα απρόβλεπτο ταξίδι στο Λονδίνο, το χάσιμο της κανονικής πτήσης και η επιλογή μιας άλλης θα καθόριζαν οριστικά τη ζωή μιας δωδεκάχρονης μικρής .

Όμως η ιστορία έτσι ξεκίνησε και ξαφνικά αυτή η κοπελίτσα, από ένα απλό παιδί που ήταν μέχρι τότε, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς μέσα στο ίδιο αεροπλάνο- αυτό το λάθος αεροπλάνο – ταξίδευε και ο μεγάλος καλλιτέχνης… Τα έμπειρα μάτια του αμέσως την εντόπισαν στο πρόσωπό της είδε την ηρωίδα που έψαχνε.

Ο Καλλιτέχνης ήταν ο Μιχάλη Κακογιάννης. κι αυτή η δωδεκάχρονη μικρή έγινε η »Ιφιγένειά του» στην κινηματογραφική εκδοχή της τραγωδίας του Ευριπίδη »Ιφιγένεια στην Αυλίδα». Κι ενώ στην κινηματογραφική ταινία εξιστορείται η τραγική θυσία της αρχαίας Ιφιγένειας, στα Βήματα της Ιφιγένειας κρύβεται η αθέατη πλευρά ενός γυρίσματος, όλα τα απρόοπτα που συμβαίνουν, η συγκίνηση, το γέλιο, η περιπέτεια η αγωνία, η εμπλοκή στο μύθο η φαντασμαγορία, αλλά και η προσπάθεια ενός παιδιού κι ενός μεγάλου σκηνοθέτη.

ISBN: 978-960-16-4609-1
Συγγραφέας: ΠΑΠΑΜΟΣΧΟΥ ΗΡΩ
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗ
Σελίδες: 216