Στα Χανιά ξέρουν να προωθούν το μητρικό θηλασμό με υπέροχες δράσεις

Στα Χανιά ξέρουν να προωθούν το μητρικό θηλασμό με υπέροχες δράσεις

Στόχος του Φ.Σ. ΧΑΝΙΩΝείναι η υλοποίηση του μηνύματος “Υποστηρίζω, εμπιστεύομαι, διαδίδω το μητρικό θηλασμό”. O Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων και εφέτος στήριξε τον Πανελλήνιο ταυτόχρονο μητρικό θηλασμό, ο οποίος έγινε και στην πόλη των Χανίων , με συμμετοχή εθελοντών που έχουν ως στόχο να προάγουν την ιδέα του μητρικού θηλασμού, όπως έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και επαναλαμβάνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων,  στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικού Θηλασμού που εορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας από τις 1 έως τις 7 Νοεμβρίου και εφέτος ακόμη πιο ενεργά με το σύνθημα το οποίο διαδόθηκε: «Υποστηρίζω, εμπιστεύομαι, διαδίδω το μητρικό θηλασμό»!

Η ενέργεια αυτή υποστηρίχθηκε από τον Φ.Σ. Χανίων με την εκτύπωση της αφίσας της εκδήλωσης και την ανάρτησή της από όλα τα φαρμακεία της πόλης καθώς και με την παραγωγή αναμνηστικού ημερολογίου στους συμμετέχοντες με θέμα τον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό.

Σημαντικές δράσεις

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων και Γεν. Γραμματέας του Π.Φ.Σ. Μανώλης Κατσαράκης  «υποσχόμαστε να είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές όποτε μας ζητηθεί στο μέλλον σε αυτή και σε παρόμοιες δράσεις ».

Και κατέληξε  λέγοντας χαρακτηριστικά «συγχαίρουμε την ομάδα «Χανιά-Φίλοι και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού» και τη φαρμακοποιό  μέλος μας Τζομπανάκη Αργυρώ που συμμετέχει ενεργά σε αυτήν καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Κυνηγάκη Ευγενία και Μιχαηλλέλη Τίτη για τη βοήθεια και εκπροσώπηση σε αυτήν αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία έχει βάλει τα θεμέλια ενός επιτυχημένου θεσμού ο οποίος θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο».

Διαβάστε επίσης

Aπολαμβάνουμε «Καραγκιοζοιστορίες μετά μουσικής!» στις «Φιγούρες & Κούκλες»

Πάτρα: Η γιαγιά αθωώθηκε για την πυρκαγιά που σκότωσε τον 8χρονο εγγονό – Η βαριά κατηγορία και η λύτρωση

Πάνω από το 25% των κυήσεων μπορεί να καταλήξουν σε αποβολή – Πώς θα την αποφύγετε