Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Υπεύθυνο το σίδερο ισιώματος μαλλιών για τα παιδικά εγκαύματα

Υπεύθυνο το σίδερο ισιώματος μαλλιών για τα παιδικά εγκαύματα

woman-straightening-hairΤο σίδερο ισιώματος για τα μαλλιά και άλλα εργαλεία styling ευθύνονται για σχεδόν 1 στις 20 περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω εγκαυμάτων.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα σίδερα μαλλιών που αφήνουν οι γυναίκες στο πάτωμα διατηρούν θερμοκρασία 80°C για έξι έως οκτώ λεπτά μετά τη χρήση τους.

Τα μικρά παιδιά που αρπάζουν τέτοιες συσκευές ενώ είναι ακόμα ζεστές μπορεί να υποφέρουν από σοβαρά εγκαύματα, καθώς το δέρμα τους είναι μέχρι και 15 φορές λεπτότερο από το δέρμα των ενηλίκων.

Συγκεκριμένα, δύο στα πέντε παιδιά προσχολικής ηλικίας υπέφεραν από εγκαύματα που προκλήθηκαν από σίδερα σιδερώματος μαλλιών, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις τραυματισμούς προκλήθηκε αγγίζοντας τις εστίες του φούρνου.

baby-coffee-names-3Η νέα έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι τα μωρά διατρέχουν δέκα φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εγκαυμάτων σε σχέση με τα μεγαλύτερα παιδιά. Πολλά βρέφη προκαλούν στον εαυτό τους τραυματισμούς με καυτό ποτό ή φαγητό που υπάρχει γύρω τους, με το νεότερο θύμα να είναι ηλικίας μόλις οκτώ μηνών.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να απομακρύνουν ζεστές κούπες του τσαγιού ή του καφέ από τα περίεργα μικροσκοπικά χεράκια των μωρών.

Τα ευρήματα της μελέτης αποκάλυψαν ότι 55% των εγκαυμάτων σε παιδιά κάτω των 5 ετών προκλήθηκαν από ζεστό ρόφημα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι από 1.215 παιδιά, τρία στα πέντε υποφέρουν από εγκαύματα, με το 32% να είναι εγκαύματα από την επαφή με κάποιο καυτό αντικείμενο και τα υπόλοιπα από άλλες αιτίες, συμπεριλαμβανομένου του ηλιακού εγκαύματος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.