Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Σταγόνα – Σταγόνα»: Έκθεση για το νερό στη Θεσσαλονίκη(22-30/3)

«Σταγόνα – Σταγόνα»: Έκθεση για το νερό στη Θεσσαλονίκη(22-30/3)

Save - G. Pantoulas«Το μέλλον που θέλουμε: Σταγόνα – Σταγόνα» είναι ο τίτλος έκθεσης αφίσας με θέμα το νερό, έναν πολύτιμο φυσικό πόρο, που διοργανώνει στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, από τις 22 ως τις 30 Μαρτίου 2014, η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Kέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC).

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου). Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 (18.00) από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Στον χώρο του Φουαγιέ θα παρουσιαστούν 30 συμμετοχές που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό διαφήμισης «Σταγόνα – Σταγόνα» και φέρουν την υπογραφή καλλιτεχνών από χώρες όπως η Ιταλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Σουηδία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Ο διαγωνισμός ήταν μια πρωτοβουλία του Περιφερειακού Kέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), σε συνεργασία με το πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP) και το Γραφείο της ‘Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με την υποστήριξη του Συμβουλίου Υπουργών των Σκανδιναβικών Χωρών.

Phenomenon-Regina SagitulinaΣκοπός του διαγωνισμού, ήταν η δημιουργία έντυπων διαφημίσεων, με θέμα την ανάγκη για προστασία του πολύτιμου νερού.

Συνολικά υποβλήθηκαν 3500 έργα από 45 ευρωπαϊκές χώρες. Νικήτρια αναδείχτηκε η συμμετοχή του Ιταλού Ντανιέλε Γκασπάρι με τίτλο «Η σπατάλη του νερού θα σκοτώσει τον μέλλον».
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του UNRIC Αφσανέ Μπασίρ - Πουρ, ο διαγωνισμός υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας του νερού, του πολυτιμότερου και πεπερασμένου αυτού φυσικού πόρου. «Θέλαμε να δείξουμε, πως ο καθένας μας μπορεί να οικοδομήσει ένα βιώσιμο μέλλον» ανέφερε η Αφσανέ Μπασίρ - Πουρ. Η επιλογή του νικητή και των τριάντα καλύτερων διαφημίσεων έγινε από κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από γνωστούς επαγγελματίες του τομέα της επικοινωνίας, υπό την καθοδήγηση του διάσημου Γάλλου διαφημιστή Ζακ Σεγκελά. Το χρηματικό έπαθλο των 5000 ευρώ δόθηκε στον νικητή από την Πριγκίπισσα της Δανίας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη. Από την Ελλάδα υπήρξαν δεκάδες συμμετοχές, ενώ ανάμεσα στις 30 καλύτερες συμμετοχές, οι οποίες παρουσιάζονται στην έκθεση, ήταν αυτή του Γιώργου Παντούλα με τίτλο «Save».

Ο διαγωνισμός αποτέλεσε μέρος της συνολικής εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών υπό τον γενικό τίτλο «Το Μέλλον που Θέλουμε», η οποία ολοκληρώθηκε με τη Διάσκεψη Ρίο +20 του 2012 για την Αειφόρο ανάπτυξη και το Περιβάλλον.

Το Περιφερειακό Kέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) με έδρα της Βρυξέλλες, ιδρύθηκε το 2004 και καλύπτει για θέματα επικοινωνίας και πληροφόρησης 22 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος. Το UNRIC «μιλάει» 13 γλώσσες ανάμεσα στις οποίες και ελληνικά.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό διαφήμισης με θέμα το νερό στο http://www.dropbydrop.eu


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.