Αρχική InfoTeens Νέα "Σταμάτησε την ηλεκτρονική παρενόχληση" - Το νέο διαφημιστικό σποτ που μας κινητοποιεί για το φλέγον ζήτημα του "Cyberbullying"

"Σταμάτησε την ηλεκτρονική παρενόχληση" - Το νέο διαφημιστικό σποτ που μας κινητοποιεί για το φλέγον ζήτημα του "Cyberbullying"

cyberbullying-child1Ένα ιδιαίτερο τηλεοπτικό σποτ προβάλλεται από 1η Μαΐου με την αρωγή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα της χώρας αναφορικά με την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού. Το «cyberbullying» έχει λάβει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει στα παιδιά και τους νέους να ασκούν λεκτική βία, ιδιαίτερα μέσω των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου, με σκοπό την εσκεμμένη (συναισθηματική) αναστάτωση ενός ατόμου. Στο πλαίσιο αυτό, η δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr προβάλει ένα νέο τηλεοπτικό σποτ που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και ιδιαίτερα τους νέους για το φλέγον αυτό θέμα, καθιστώντας σαφές πως όταν παρενοχλούμε διαπράττουμε αδίκημα, αλλά και όταν μένουμε θεατές συμβάλλουμε στην εξάπλωση των – συχνά - καταστροφικών αποτελεσμάτων της παρενόχλησης. Το σποτ διάρκειας 30’’ αποτελεί προσαρμογή του πρωτότυπου βίντεο με τίτλο «Condividi chi» του συναδελφικού Ιταλικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου «Generazioni Connesse».

Μήπως τελικά το σκεφθείς καλύτερα πριν παρενοχλήσεις;
Εάν παρενοχλείς ή διαδίδεις μηνύματα παρενόχλησης...
...μπορεί στο τέλος να 'καείς' κι εσύ"


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.