Στέλιος Κερασίδης: Ένα πολύ ξεχωριστό παγκόσμιο βραβείο για τον μικρό Έλληνα Μότσαρτ

Στέλιος Κερασίδης: Ένα πολύ ξεχωριστό παγκόσμιο βραβείο για τον μικρό Έλληνα Μότσαρτ

Μία ξεχωριστή βράβευση θα πραγματοποιηθεί στα φετινά Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, στην τελετή που θα λάβει χώρα το Σάββατο την 1η Οκτωβρίου, στις 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana στην πόλη του Βατικανού, στη Ρώμη.

Ο λόγος για τον 10χρονο σολίστ του πιάνου Στέλιο Κερασίδη, το παιδί θαύμα που για πολλούς συγκρίνεται με τον μεγάλο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, θα λάβει το παγκόσμιο βραβείο Μουσικής Sciacca 2022.

Έχει αξιολογηθεί ως ένα από τα 100 καλύτερα ταλέντα του κόσμου στα πρόσφατα Global Child Prodigy Awards, ήταν ο νεότερος πιανίστας που έπαιξε ποτέ στο Ηρώδειο και ταυτόχρονα ο νεότερος Έλληνας σολίστ που εμφανίστηκε στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Ο Στέλιος Κερασίδης έχει λάβει πολλές διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις, που αποτελούν παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μουσικό μέλλον, με τη συγκεκριμένη στα βραβεία Sciacca να αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για τον νεαρό μουσικό.

Η Γενική Γραμματέας Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη ανέφερε για την παγκόσμια βράβευση του μικρού Στέλιου: «Είμαστε ευτυχείς και περήφανοι όλοι στο Ίδρυμα Sciacca που ένα παιδί θαύμα από την Ελλάδα, ο παγκόσμιος σολίστ πιάνου και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης εκπροσωπεί την Ελλάδα με τις σπουδαίες συνθέσεις του, τα οικουμενικά μηνύματά του και την “σοφία” της σκέψης και της έκφρασής του. Συγχαρητήρια στον ίδιο και στην οικογένειά του”

Τα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca και το Foundation Sciacca στηρίζονται στις αρχές του εθελοντισμού, στις αξίες και τα ιδεώδη, στην αγάπη και την φιλία των λαών. Διαδραματίζει έναν καταλυτικό ρόλο στην αριστεία νέων ανθρώπων ανά τον κόσμο που ξεχωρίζουν και διακρίνονται σε διαφορετικούς τομείς δράσης. Ταυτόχρονα επιβραβεύει το έργο και την προσωπικότητα σημαντικών ανθρώπων παγκοσμίως.

Ακούστε τον Στέλιο να παίζει πιάνο:

Διαβάστε επίσης:

Στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου για το 2022 ο μικρός Μότσαρτ, Στέλιος Κερασίδης

Ο Μαρσέλο εκτός από σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου είναι και ένας γλυκός μπαμπάς (εικόνες)

H καλή είδηση της ημέρας! Για πρώτη φορά, όλα τα παιδιά ΑμΕΑ ανεξαρτήτως εισοδήματος έλαβαν voucher στα ΚΔΑΠΑμΕΑ

Ροή Ειδήσεων