- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου από τις φυλακές: Απειλεί τον Μάνο με μηνύσεις - Ζήτησε φωτογραφίες των παιδιών της

Προθεσμία για τις 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Μαλένας 3,5 ετών και της Ίριδας 6 μηνών, πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου που παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών. [2]

Προθεσμία για τις 16 Νοεμβρίου πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου – Εμφανίστηκε στην ανακρίτρια

Μετά την εμφάνιση στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε τον δρόμο για τις φυλακές. [3] Η Πισπιρίγκου εισήλθε με κλούβα των μεταγωγών από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σε δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την ιατροδικαστική έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα. Κάνει επίσης αναφορά σε περιστατικό ξυλοδαρμού της μητέρας προανακριτικά προκειμένου να της αποσπάσουν ομολογία. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια αρνείται κατηγορηματικά τα όσα της αποδίδονται και καταλογίζει ευθύνες και αβλεψία, τουλάχιστον για τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Πληθώρα στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αρχές φέρνει την 34χρονη ως την μοναδική υπαίτια για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών

Η 34χρονη γυναίκα που από τον περασμένο Απρίλιο είναι προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές για δύο προγενέστερα εγκλήματα που της καταλογίζονται.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη καλείται σήμερα να απολογηθεί για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και για τη δολοφονία της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021. [4]

Αναμένεται από μέρα σε μέρα ο προσδιορισμός της δίκης της Πισπιρίγκου για την κατηγορία ότι δική της εγκληματική ενέργεια έκοψε το νήμα της ζωής της Τζωρτζίνας, η 34χρονη έχει ακόμη μία δικογραφία σε βάρος της, τα δεδομένα της οποίας δέχονται πως τα δύο κοριτσάκια “χάθηκαν” από τα χέρια της 34χρονης μητέρας τους.

Η μητέρα, σύμφωνα με όσα της αποδίδονται, φαίνεται να λειτουργούσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ένα modus opernadi που ως σκοπό είχε να τερματιστεί η ζωή των παιδιών .

Στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως “ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο” που “έφυγε εντελώς ξαφνικά” ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας .

Η 34χρονη που αρνείται όσα τις αποδίδονται, αναμένεται να ζητήσει από την δικαστική λειτουργό να της δώσει πολυήμερη προθεσμία ώστε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας να μελετήσει όλα τα στοιχεία του φακέλου και να προετοιμάσει με την εντολέα του την απολογία που θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Στη δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η μητέρα, η μεσαία κόρη  φαίνεται να περιγράφεται ως “ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο” που “έφυγε εντελώς ξαφνικά” ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας, το βρέφος που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την μεγάλη του αδερφή, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα του. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Πατέρας άρπαξε από τον λαιμό διευθυντή σχολείου γιατί η κόρη του δεν θα γίνει σημαιοφόρος! [5]

“Γονείς και παιδιά αντιμέτωποι με προκλήσεις” σεμινάρια για νέους γονείς από την Home-Start Ελλάς [6]

Φρίκη στην Κρήτη: Παππούς κακοποιούσε από μωρό την εγγονή του – Ο αυτοτραυματισμός που ξετύλιξε το κουβάρι [7]

Μια τρυφερή ιστορία για να εξηγήσετε στα παιδιά τη δύναμη της φιλίας και την αξία τού να μοιράζεσαι [8]