Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Στην Αθήνα από σήμερα ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη (από 26/8)

Στην Αθήνα από σήμερα ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη (από 26/8)

κυκλπας-640x400Μετά τις παραστάσεις του στην Επίδαυρο και την περιφέρεια, ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη, το μοναδικό σωζόμενο σατυρικό δράμα που παρουσιάζεται σε μετάφραση - σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου από το Εθνικό Θέατρο, έρχεται στην Αθήνα.

Η αρχή θα γίνει σήμερα στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, ενώ στη συνέχεια θ' ακολουθήσουν παραστάσεις στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (28 Αυγούστου), στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα (30 Αυγούστου), στο Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης (4 Σεπτεμβρίου) και στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι (6 Σεπτεμβρίου). Παραστάσεις επίσης θα δοθούν στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη (9 Σεπτεμβρίου), στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα (13 Σεπτεμβρίου), στο Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη (16 Σεπτεμβρίου), στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι (19 Σεπτεμβρίου) και στο Κηποθέατρο Παπάγου (22 Σεπτεμβρίου).

Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη πραγματεύεται από μια άλλη οπτική γωνία τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου. Όταν ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος και επινοητικός ήρωας της Οδύσσειας, καταφτάνει στο νησί του Κύκλωπα για να βρει προμήθειες ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα. Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο, όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter