Αρχική Αληθινές Ιστορίες Στην Καλιφόρνια τα παιδιά βοηθούν παιδιά με σύνδρομο Down, αυτισμό και άλλες διαταραχές

Στην Καλιφόρνια τα παιδιά βοηθούν παιδιά με σύνδρομο Down, αυτισμό και άλλες διαταραχές

«Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Ναι, έχουμε πολλές διαφορές, αλλά μοιραζόμαστε περισσότερα κοινά», αυτό είναι το μότο του οργανισμού “Circle of Friends-Path to Inclusion”, που έχει στόχο την προσφορά βοήθειας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μάθηση και την επικοινωνία, μια καλύτερη καθημερινότητα, αλλά και μια καλύτερη μελλοντική ζωή!

Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποια διαταραχή, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ζουν στο περιθώριο, με τις οικογένειές τους να μένουν αβοήθητες σε αυτόν τον αγώνα και τα ίδια τα άτομα να χάνουν ευκαιρίες για μια ζωή αξιοπρεπή και ευτυχισμένη.

H Barbara Palilis, έχοντας κάνει σπουδές πάνω στις Διαταραχές Επικοινωνίας και τη Λογοθεραπεία, έχοντας ξοδέψει πάνω από 30 χρόνια δουλεύοντας κοντά σε παιδιά με αυτισμό, σύνδρομο Down και άλλες παρόμοιες διαταραχές, αποφάσισε να ξεκινήσει τον «Κύκλο των Φίλων» στη μακρινή Καλιφόρνια, όπου και διαμένει, όταν αντιλήφθηκε ότι τα προγράμματα που προσέφεραν στα σχολεία δεν βοηθούσαν ουσιαστικά τα παιδιά με αυτές τις δυσκολίες να ενταχθούν στην κοινωνία, να νιώσουν δυναμικά, να κάνουν φίλους!

circle of friends

Με μεγάλη θέληση, λοιπόν, και χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος, πήρε την απόφαση, επειδή δεν μπορούσε να βλέπει τους μαθητές της να τρώνε μόνοι σε ένα σχολείο με χιλιάδες παιδιά και να ζουν συνεχώς στο περιθώριο, να τολμήσει κάτι που ενείχε ρίσκο, αλλά αν πετύχαινε θα ήταν κάτι το μοναδικό!

Ζητούσε από μαθητές, που εμείς θα λέγαμε «φυσιολογικούς», να κάνουν παρέα σε παιδιά «ξεχωριστά» την ώρα του μεσημεριανού φαγητού. Εκείνη θα τους παρείχε όσες γνώσεις ήταν απαραίτητες για να τα καταφέρουν και εκείνα θα έπρεπε να μείνουν πιστά στην υπόσχεσή τους απέναντί της, να κάνουν παρέα στα «ξεχωριστά παιδιά» καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον, θα κέρδιζαν και μια συστατική επιστολή από την ίδια. Επιστολή η οποία αποτελεί πολύ θετικό κριτήριο στο βιογραφικό των μαθητών εκείνων που επιθυμούν να μπουν σε κάποιο κολέγιο (ναι, η συστατική επιστολή της συμβούλου μετρά περισσότερο και από των καθηγητών!).

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.