Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Στην Καρδίτσα το 30ο μαθηματικό συνέδριο (8-10/11)

Στην Καρδίτσα το 30ο μαθηματικό συνέδριο (8-10/11)

maths teacherLΣτην Καρδίτσα πραγματοποιείται φέτος το 30ο μαθηματικό συνέδριο, που διοργανώνεται από την ελληνική μαθηματική εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού της συμβουλίου. Σημαντικοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μαθηματικοί που έχουν διακριθεί με το έργο τους σε πανεπιστήμια της Ευρώπης ή των ΗΠΑ, εκατοντάδες σύνεδροι - καθηγητές από τα πανεπιστήμια της χώρας, της Κύπρου και εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας, θα πάρουν μέρος στο συνέδριο.

Στόχος του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου, είναι η ανάδειξη ΄΄των μαθηματικών στην εκπαίδευση, στην τεχνολογία και στην κοινωνία΄΄.

math_teacher1-640x295Στην ατζέντα του συνεδρίου βρίσκονται ζητήματα όπως οι καινοτόμες εφαρμογές των μαθηματικών στην τεχνολογική ανάπτυξη, στην οικονομία και στις κοινωνικές επιστήμες, η βασική μαθηματική έρευνα στα θεωρητικά και εφαρμοσμένα μαθηματικά, η αλληλεπίδραση της διδακτικής των μαθηματικών στην εξέλιξη των μαθηματικών εννοιών, στην εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, στις μαθησιακές δυσκολίες και στις ειδικές ικανότητες και η ευκλείδεια γεωμετρία στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.

Κεντρικοί ομιλητές στο συνέδριο, θα είναι οι καθηγητές: Γιάννης Αντωνίου και Δημήτρης Πουλάκης, Αριστοτέλειο παν/μιο Θεσσαλονίκης, Θεοδόσης Πελεγκρίνης, πρύτανης, Απόστολος Γιαννόπουλος, Μάνος Δανέζης, Νίκος Παπαναστασίου, Σταύρος Παπασταυρίδης και Βασιλική Φαρμάκη, παν/μιο Αθήνας και Νίκος Χριστοδουλάκης, οικονομικό παν/μιο Αθήνας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου της ΕΜΕ, θα πραγματοποιηθούν επιμέρους στρογγυλά τραπέζια με εξειδικευμένα μαθηματικά θέματα.

Στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι θα αναπτυχθεί η θεματική ΄΄η μαθηματική παιδεία στο Λύκειο και η σύνδεσή της με τις εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση΄΄, με εισηγητές τους: Θεοδόση Ζαχαριάδη, Στέφανο Κεϊσογλου, Αντώνη Κυριακόπουλο, Γιάννη Τυρλή, Σπύρο Φερεντίνο, Διονύσιο Λάππα και Δέσποινα Πόταρη.

Στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι θα αναπτυχθεί η θεματική ΄΄η προοπτική και η κατεύθυνση στα μαθηματικά για τους νέους επιστήμονες΄΄, με εισηγητές τους: Παναγιώτη Βλάμο, Γιώργο Μητακίδη, Γρηγόρη Μακρίδη και Παναγιώτη Κουβράκη και Γιάννη Αντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του συνεδρίου και της μαθηματικής εταιρείας είναι ο καθηγητής του παν/μιου Αθήνας Γιώργος Δημάκος, γεν. γραμματέας ο καθηγητής του οικονομικού παν/μιου Αθήνας Μανώλης Κρητικός, ενώ πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του φετινού συνεδρίου είναι ο καθηγητής του μαθηματικού τμήματος του παν|μιου Αθήνας Χριστόδουλος Αθανασιάδης.

Την τοπική οργανωτική επιτροπή της ΕΜΕ Καρδίτσας αποτελούν οι: Αρετή Φαλάγγα πρόεδρος, Αλεξία Λάππα αντιπρόεδρος, Αιμίλιος Βλάστος γεν. γραμματέας, Βάιος Μπάτρας ταμίας, τα μέλη Θωμάς Πάσχος, Νίκος Ντελής, κα Σοφία Τσάβαλου και τα αναπληρωματικά μέλη Σωτήρης Σκοτίδας και Κώστας Σερίφης.

Στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν καθηγητές μαθηματικών από τα παν|μια Αθήνας, Πάτρας, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, ΕΜΠ, παν|μιο Πειραιά, Ιωαννίνων, Αιγαίου, Θράκης, Κρήτης, Ιόνιο & το παν|μιο Κύπρου.

Χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου: Aπό την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013.

Χώρος διεξαγωγής: Καρδίτσα, Αμφιθέατρο ιδιωτικού συνεδριακού κέντρου, 3ο χλμ Καρδίτσας - Μητρόπολης. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 3617784 και στις διευθύνσεις εδώ και εδώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter