Στην κουζίνα με τα παιδιά: Μηλόπιτα ντροπαλή! Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα!

10169351_532950636809923_8242878736821060815_n

Στα παιδιά αρέσει να μαγειρεύουν!

Αυτό το ξέρουμε πια, γιαυτό και θέλουμε συνταγές που να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και τα παιδιά!  Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί τους μια πανεύκολη μηλόπιτα, τόσο νόστιμη που θα γλύφουμε τα δάκτυλά μας!

Στην κουζίνα γρήγορα! Ποδιά, σκούφος και αρχίζουμε!

Τα υλικά μας είναι:

Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι μαλακο
2-3 κ.σ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
2 αυγά
42 γρ. μαγιά φρέσκια
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για τη γέμιση

–          Μήλα ψιλοκομμένα

–          Λίγο μέλι, 2κ. σούπας

–          Κανέλλα και τριμμένο γαρύφαλλο

Ας ξεκινήσουμε!

Φτιάχνουμε τη ζύμη μας

1) Σε λεκάνη του μιξερ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε κομματάκια και τα αυγά.
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα του τη μαγιά, και όλο αυτό το ρίχνουμε στη λεκάνη με το αλεύρι και τα ζυμώνουμε στο μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Το κάνουμε μια μπάλα.

2) Παίρνουμε μια πετσέτα κουζίνας, βάζουμε στη μέση το ζυμάρι και το δένουμε καλά στραυρωτά σε ένα πουγγί.
Μετα σε κατσαρόλα των 8 λίτρων, βάζουμε κρύο νερό περιπου 6 λιτρα και ρίχνουμε το πουγκί μας μέσα και το αφήνουμε 45 λεπτά.

3) Αυτό θα φουσκώσει και όταν ο κόμπος γυρίσει προς τα κάτω και το ζυμάρι πλέει στην επιφάνεια έτσι που να φαίνεται το μισό χωρίς το νερό να το σκεπάζει, είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε από το νερό, βγάζουμε την πετσέτα και το αφήνουμε λίγο να στραγγίσει.

4) Το βάζουμε σε λεκανίτσα του μίξερ και προσθέτουμε 100 γρ. ζάχαρη, αλάτι και το ξύσμα λεμονιού, τα ζυμώνουμε λίγο για να ενωθούν τα υλικά και το κάνουμε πάλι μπαλάκι.
Σε μια φορμα με στεφάνι βάζουμε μια λαδόκολλα. Κρατάμε το 1/3 από το ζυμάρι και το υπόλοιπο, το απλώνουμε στη φόρμα και τα πλάγια.
Το 1/3 από το ζυμάρι το απλώνουμε σε ένα καλά αλευρωμένο μέρος, το ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε 12 λωρίδες.

Και τώρα τη γέμισή μας

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια, βάζουμε το μέλι και την κανέλλα  και τα βράζουμε για 15’ λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά. Μόλις σωθούν τα υγρά και μαλακώσουν αρκετά τα μήλα, τα βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν.
  2. Στο μεταξύ, απλώνουμε τη ζύμη όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και με ένα μαχαιράκι, κόβουμε λωρίδες στο πλάι και από τις δυο πλευρές.
  3. Στο κέντρο τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα μήλα.
  4. Αρχίζουμε και διπλώνουμε τις λωρίδες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουν τη γέμιση.
  5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη, γιατί η γέμιση είναι ήδη έτοιμη!
  6. Στη γέμιση – εάν θέλετε- μπορείτε να βάλετε και λίγα κοπανισμένα καρύδια!

Καλή επιτυχία!