Στην κουζίνα με τα παιδιά: Σπιτική μερέντα ή σως σοκολάτα! Εύκολη, νόστιμη, έτοιμη σε 5’.

σπιτική-συνταγή-για-μερέντα

Μας αρέσει κι έτσι κι αλλιώς! Μερέντα ή σως σοκολάτα πάνω σε φρούτα και παγωτό, είναι ότι καλύτερο για το καλοκαίρι!

Τη χρησιμοποιούμε πάνω σε παγωτό κυρίως ή εάν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερη άχνη και γίνεται πιο πηχτή. Τα υλικά που δίνουμε εδώ είναι για μια σως σοκολάτα, αρκετά πηχτή.

Μικροί και μεγάλοι μάγειρες, στην κουζίνα ολοταχώς!

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

-4 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

-2 κ. σούπας κακάο

-Μισό ποτήρι γάλα

Ανακατεύουμε τα υλικά μας, προσθέτοντας σιγά σιγά την ζάχαρη στο γάλα. Στο τέλος βάζουμε το κακάο και με το ειδικό συρμάτινο εργαλείο της κουζίνας, χτυπάμε καλά. Εάν έχουμε, χρησιμοποιούμε μίξερ χειρός.

Να θυμόσαστε ότι η συνταγή είναι μια.  Απλά, ελαττώνουμε τα υγρά ή προσθέτουμε τα στέρεα για να γίνει πιο πηκτή και να μοιάζει με τη γνωστή μας Μερέντα.

Καλή επιτυχία!