Αρχική Back to school Στήριξε το σωματείο ΕΛΙΖΑ με το παραμύθι των Public κατά του σχολικού εκφοβισμού

Στήριξε το σωματείο ΕΛΙΖΑ με το παραμύθι των Public κατά του σχολικού εκφοβισμού

Τα Public, συνεπή στην υλοποίηση Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, συνεχίζουν δυναμικά το έργο τους με επίκεντρο το παιδί και μας προσκαλούν να στηρίξουμε μαζί το ΕΛΙΖΑ, που υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών κατά της Κακοποίησης του Παιδιού.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους μέχρι και σήμερα, τα Public μέσα από τις περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις και εργαστήρια που διοργανώνουν, προσφέρουν συνεχώς στα παιδιά αφορμές όχι μόνο για δημιουργική έκφραση, αλλά και για την καλλιέργεια δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν την προσωπική τους ανάπτυξη.

Η συγγραφή του παραμυθιού ξεκίνησε το 2015 στο Public Βόλου, στο πλαίσιο διοργάνωσης δημιουργικού εργαστηρίου γραφής για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός και λογοτεχνία». Αφορμή για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου ήταν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα. Στις συναντήσεις, τα παιδιά με την καθοδήγηση του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, έμαθαν τι είναι σχολικός εκφοβισμός (bullying), συζήτησαν, τραγούδησαν, ζωγράφισαν και έγραψαν τα δικά τους παραμύθια.

Οι μικρές ιστορίες που συνέθεσαν οι μαθητές του εργαστηρίου συγκεντρώθηκαν στο βιβλίο με τίτλο «Διώξε τον φόβο σου με ένα παραμύθι». Η ανθολογία παραμυθιών διατίθεται αποκλειστικά στα Public στην συμβολική τιμή των 3,99€ και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του ΕΛΙΖΑ.

Το ΕΛΙΖΑ είναι μία από τις ελάχιστες εξειδικευμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ελλάδα που ασχολούνται με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση και η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο για κάθε παιδί!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.