Αρχική Νέα Στηρίζουμε την εκστρατεία των Παιδικών Χωριών SOS: "Εκπαιδεύουμε τις μητέρες, στηρίζουμε τα παιδιά"

Στηρίζουμε την εκστρατεία των Παιδικών Χωριών SOS: "Εκπαιδεύουμε τις μητέρες, στηρίζουμε τα παιδιά"

Τα Παιδικά Χωριά SOS επιτελούν σπουδαίο έργο βοηθώντας παιδιά, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας. Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Οι παρούσες όμως οικονομικές συνθήκες τους έχουν αναγκάσει να ζητήσουν την οικονομική συνδρομή μας ούτως ώστε να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Με την στήριξη όλων κατάφεραν να καλύψουν  τις ανάγκες του προγράμματος για το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης. Τώρα συνεχίχουν την προσπάθεια για να συγκεντρώσουν 3.200 ευρώ και να καλύψουν τις ανάγκες και του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου.

Στόχος του προγράμματος "Εκπαιδεύουμε τις μητέρες, στηρίζουμε τα παιδιά" είναι η ενδυνάμωση των παιδιών  για την διαχείριση των τραυματικών τους εμπειριών, ώστε να έχουν μια υγιή ανάπτυξη .Οι πρώιμες τραυματικές εμπειρίες των παιδιών, εμπόδισαν την ανάπτυξη συναισθηματικής ασφάλειας και θετικής εικόνας εαυτού. Δημιούργησαν ιδιαίτερες ανάγκες στήριξης για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους και τους άλλους. Στο διάστημα αυτής της εκπαίδευσης σκοπός  είναι ο εμπλουτισμός των δεξιοτήτων των Μητέρων και Θείων SOS, η ανάπτυξη στρατηγικής αντιμετώπισης των δυσκολιών και η κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών του κάθε παιδιού χωριστά, αλλά και της ομάδας συνολικά, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μέσα στις οικογένειες SOS, στοχεύοντας στο μέγιστο όφελος των παιδιών.

Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης λειτουργεί από το 1982 με στόχο την προστασία και φροντίδα παιδιών τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν στη φυσική τους οικογένεια. Το προσωπικό που φροντίζει αυτά τα παιδιά αποτελείται από Μητέρες SOS, Θείες SOS, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Οι Αρχές των Παιδικών Χωριών SOS

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ανήκει σε μία οικογένεια και να μεγαλώνει με φροντίδα, σεβασμό και ασφάλεια.

Η παιδαγωγική προσέγγισή μας και η κεντρική φιλοσοφία μας βασίζεται σε τέσσερις κύριες αρχές, όπως διατυπώθηκαν το 1949, από τον ιδρυτή των Παιδικών Χωριών SOS Hermann Gmeiner:

Η Μητέρα SOS: αποτελεί το ανθρωποκεντρικό σημείο της ιδέας και έρχεται να καλύψει το μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό κενό που αισθάνεται το παιδί που βρέθηκε μόνο του.

Τα Αδέρφια: στο μικρό οικογενειακό πλαίσιο των Παιδικών Χωριών SOS επιδιώκεται η συμβίωση των παιδιών με τα φυσικά τους αδέρφια ή με άλλα παιδιά. Έτσι, ενδυναμώνονται περισσότερο οι ανθρώπινες σχέσεις σε μια οικογένεια και βέβαια παραμένουν δεμένα μεταξύ τους τα φυσικά αδέλφια.

Το Σπίτι: είναι το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί. Μέσα σε αυτό τα παιδιά νιώθουν προστατευμένα και απολαμβάνουν την αίσθηση του να είναι μέλος της οικογένειας. Μεγαλώνουν και μαθαίνουν μοιράζοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Το Χωριό: είναι η φυσική προέκταση της οικογένειας SOS. Αποτελεί το κοινωνικό περιβάλλον που επιτρέπει στα παιδιά ν’ αναπτυχθούν με ασφάλεια και παράλληλα είναι μια γέφυρα προς την κοινωνία.

Επιπρόσθετα, στα Παιδικά Χωριά SOS, μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη κρίση, έχουμε διευρύνει το έργο μας από το 2011, βοηθώντας παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση λόγω φτώχειας από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, υλική βοήθεια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.

Πώς μπορείτε να ενισχύσετε το έργο τους

Μπορείτε να συνεισφέρετε κάνοντας τη δωρεά σας στη σελίδα Giveandfund.com μέσω paypal. Σε περίπτωση που κάποιος δυσκολεύεται να κάνει κατάθεση μέσω paypal,μπορεί να καταθέσει χρήματα στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς των Παιδικών Χωριών SOS.

Απαραίτητο είναι να φαίνεται στην αιτιολογία το όνομά σας και η ένδειξη GIVE.

ALPHA BANK: IBAN GR 03 0140 1010 1010 0210 1161 787

EUROBANK-ERGASIAS:IBAN:GR 55 0260 2010 0009 1010 0991 765

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter