Αρχική Νέα Στις 11/9 κανονικά ο "αγιασμός" στα σχολεία και μετά το χάος

Στις 11/9 κανονικά ο "αγιασμός" στα σχολεία και μετά το χάος

Καθηγητές και δάσκαλοι διευκρινίζουν ότι θα βρίσκονται στα πόστα τους για την ημέρα του Αγιασμού, στις 11 Σεπτεμβρίου, από κει και πέρα όμως δεν είναι σίγουροι για την εξέλιξη της μαθητικής χρονιάς, αφού η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει ήδη προτείνει στα μέλη της με απόφαση του συνεδρίου της απεργία διαρκείας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι αορίστου.

αγιασμός

Η στάση του υπουργείου Παιδείας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την καάσταση, καθώς στον «αέρα» είναι ακόμη το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων (λόγω των αλλαγών που έφερε η διαθεσιμότητα αλλά και οι αλλαγές του νομοσχεδίου για το Λύκειο που δεν έχει ψηφισθεί ακόμη από τη Βουλή), αλλά και οι δραματικές μειώσεις του αριθμού των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία φέτος θα προσληφθούν μόνο 2.000 - 2.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μόνιμες προσλήψεις θα είναι ελάχιστες, οι μετατάξεις περίπου 4.000 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (χωρίς φυσικά να έχουν λάβει την απαραίτητη επιμόρφωση) θα επιφέρουν νέα αναστάτωση, ενώ συνολικά μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εφέτος θα υπηρετούν 16.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί.
Οπως δηλώνουν εκπαιδευτικοί, μαθήματα όπως η μουσική και τα καλλιτεχνικά περιορίζονται μετά την Α' Γυμνασίου, η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών υποτιμάται, όπως και η Πληροφορική. «Το πρόβλημα είναι ότι στην περίοδο που διανύουμε δεν ενδιαφέρει πλέον η παιδαγωγική διάσταση της λειτουργίας των σχολείων αλλά οι περικοπές προσωπικού και μαθημάτων και μόνο» δηλώνει σχετικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσυφάκης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.