Αρχική InfoMommy Νέα Στις 24/8 η 14η δόση της «Kάρτας Σίτισης»

Στις 24/8 η 14η δόση της «Kάρτας Σίτισης»

Την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016, θα καταβληθεί η 14η δόση της «Kάρτας Σίτισης», σύμφωνα με απόφαση, που υπογράφει ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι δικαιούχοι θα ανέλθουν σε 120.921 άτομα, ενώ η δαπάνη θα φτάσει τα 13.604.410 ευρώ. Η δαπάνη για την «Κάρτα Αλληλεγγύης» θα είναι μειωμένη σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη 13η καταβολή.

Συγκεκριμένα, το ποσό που πιστώνεται στη σχετική «Κάρτα Αλληλεγγύης» και κυμαίνεται από 70 έως και 220 ευρώ ανά περίπτωση, είναι μειωμένο κατά 3,05 εκατ. ευρώ και αντίστοιχα οι δικαιούχοι έχουν μειωθεί κατά 27.123 άτομα.

Ο λόγος είναι ότι, οι περισσότεροι από αυτούς τους δικαιούχους εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 Δήμους σε όλη τη Χώρα και έτσι δεν δικαιούνται πλέον «Κάρτα Σίτισης» μέσω του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.