Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με σπανάκι και τυρί

Spinach Cream Cheese Stuffed Chicken BreastΚάντε τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά, σερβίροντάς τα με διαφορετικούς τρόπους. Σήμερα σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε ένα πιάτο δυναμωτικό, θρεπτικό και πάρα πολύ νόστιμο! Με άλλα λόγια, το κοτόπουλο του Ποπάι!

Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλου
200 γρ. φρέσκο σπανάκι
100 γρ. φέτα
1 κρόκο αβγού
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσ. άνηθο
2 φέτες ψωμί
τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε το στήθος κοτόπουλου από τυχόν ίνες και το ανοίγουμε στη μέση, χωρίς να το κόψουμε μέχρι τέλους. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, κάνουμε απαλό μασάζ στο κρέας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το σπανάκι με το χέρι και το ανακατεύουμε με τη φέτα τριμμένη στο χέρι, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον άνηθο, λίγο αλάτι και το αφήνουμε να μαραθεί. Γεμίζουμε το στήθος με αρκετή γέμιση, το κλείνουμε απλά, το σφίγουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο άνηθο από πάνω. Πανάρουμε το γεμιστό φιλέτο σε αλεύρι, στον κρόκο του αβγού που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό και τέλος από τη γαλέτα. Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο και όταν ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε το γεμιστό παναρισμένο κοτόπουλο για ένα λεπτό. Θέλουμε μόνο να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.