Στο αυτοκίνητο έχεις τη συνήθεια να βάζεις τα πόδια στο ταμπλό; Διάβασε πόσο επικίνδυνο είναι

Είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, να βλέπουμε το/τη συνοδηγό σε ένα αυτοκίνητο να βάζει τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου ιδιαίτερα εάν και εφόσον είναι μεγάλες οι αποστάσεις.

Είναι μια χαλαρή και άνετη στάση για τον επιβάτη αλλά αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη συνήθεια, μιας και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION, Κυριακή Παπαδάμου, σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση και με την ενεργοποίηση του αερόσακου η πίεση που θα δεχτούν τα πόδια είναι τόσο μεγάλη που θα προκαλέσει εξαιρετικά σοβαρές και πολλές φορές μόνιμες ζημιές. Είναι πολλά τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν δυστυχώς το πιο πάνω συμπέρασμα.

Εκτός από την ασφάλεια του ιδίου του ατόμου, πιθανόν με τη στάση του αυτή να εμποδίζει τον οδηγό να έχει την σωστή ορατότητα για να χειριστεί κάποιο επερχόμενο κίνδυνο ή ακόμα και να οδηγήσει σωστά το όχημα.

Επίσης, σε μια επικίνδυνη κατάσταση και όταν το άτομο προσπαθήσει να μετακινήσει γρήγορα τα πόδια του να κτυπήσει τον οδηγό με αποτέλεσμα την πιθανή απώλεια ελέγχου του οχήματος σε μια κρίσιμη κατάσταση.

Εμείς στην Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τη δική του ασφάλεια.

Καλούμε λοιπόν, ακόμα μια φορά όσους/ες έχουν αυτή την επικίνδυνη συνήθεια να τη διακόψουν για τη δική τους ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των συνεπιβατών τους, καταλήγει η κ. Παπαδάμου.