Αρχική InfoMommy Υγεία Στο δρόμο προς την τελειοποίηση του τεχνητού παγκρέατος – Καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση με το Σύστημα MiniMed 640G

Στο δρόμο προς την τελειοποίηση του τεχνητού παγκρέατος – Καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση με το Σύστημα MiniMed 640G

Σύστημα_MiniMed_640G

Κι ενώ τα νέα από το χώρο του σακχαρώδους Διαβήτη, δεν είναι ευοίωνα, αφού η νόσος πλέον εμφανίζεται σε εκατομμύρια ανθρώπους και τον Παιδικό Διαβήτης να αυξάνεται κατά 3% κάθε χρόνο, έρχεται από την άλλη πλευρά η τεχνολογία με τις συνταρακτικές εξελίξεις της να προσφέρει ελπίδα και ποιότητα ζωής.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η εισαγωγή στην ελληνική αγορά του νέου Συστήματος MiniMed 640G, το οποίο αποτελεί την τελευταία σημαντική ανακάλυψη στο δρόμο για το τεχνητό πάγκρεας. Με την εισαγωγή της αποκλειστικής τεχνολογίας SmartGuard, το Σύστημα έχει σχεδιαστεί να βοηθάει ανθρώπους με διαβήτη να επιτύχουν καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση μέσω της προηγμένης προστασίας από την υπογλυκαιμία.
Το Σύστημα, πρώτο στον κόσμο, σταματά αυτόματα τη χορήγηση ινσουλίνης, όταν τα επίπεδα γλυκόζης προβλέπονται ότι πλησιάζουν ένα χαμηλό όριο και συνεχίζει τη χορήγηση ινσουλίνης, όταν τα επίπεδα γλυκόζης ανακάμψουν. Η συνεχής και ακριβή καταγραφή των επιπέδων γλυκόζης επιτυγχάνεται μέσω ενός νέου πομπού και του Αισθητήρα Enlite νέας γενιάς. Το Σύστημα περιλαμβάνει επίσης μία νέα αντλία ινσουλίνης, η οποία επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του διαβήτη και διαθέτει εύχρηστο μενού, έγχρωμη οθόνη, αδιάβροχο σχεδιασμό, ενώ παρέχει στον ασθενή τη δυνατότητα χορήγησης δόσης με τηλεχειριστήριο.
Ο κ. Χρήστος Δαραμήλας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη επισημάνε την προσπάθεια της Ομοσπονδίας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διαβητικών και στην αναζήτηση λύσεων για την καλύτερη ποιότητα ζωής τους, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο στη χώρα μας καινούριων φαρμακευτικών σκευασμάτων και τεχνολογιών που μπορούν να κάνουν απλούστερη και αποτελεσματικότερη την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Η κ. Μαριάννα Μεταξά, εκπαιδευτικός, μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη επισήμανε το σημαντικό ρόλο που επιτελούν η ομοσπονδία και η ένωση, οι οποίοι διοργανώνουν δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση, πρόληψη και επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το διαβήτη. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην εμπειρία της απο τη χρήση της αντλίας, ως μητέρα παιδιού με διαβήτη και σημείωσε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που προσφέρει αυτή.

Wie alle Contour® Next Systeme ist auch Contour® Next Link 2.4 durch eine übersichtliche Menüführung besonders anwenderfreundlich und leicht zu bedienen.

Wie alle Contour® Next Systeme ist auch Contour® Next Link 2.4 durch eine übersichtliche Menüführung besonders anwenderfreundlich und leicht zu bedienen.

Ο Δρ. Χρήστος Σπ. Ζούπας, Ειδικός Παθολόγος Διαβητολόγος και Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου και Κλινικής ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», αναφέρθηκε στην προσπάθεια της σύγχρονης Ιατρικής για την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος και την παροχή καλύτερης ποιότητας ζωής στα παιδιά-ασθενείς και στις οικογένειες τους. Ο γιατρός τόνισε ότι η επαρκής ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη έχει αποδειχτεί ότι προφυλάσσει ή και αναστέλλει τις χρόνιες επιπλοκές. Επισήμανε δε ότι οι σύγχρονες αντλίες ινσουλίνης αποτελούν μια σημαντική, εναλλακτική μέθοδο θεραπείας σε σχέση με τις πολλαπλές ενέσεις ινσουλίνης. Εξήγησε ότι μέσω των μοντέρνων αντλιών ινσουλίνης είναι δυνατή η καλύτερη απομίμηση της λειτουργίας των νησιδίων του παγκρέατος, ενώ η συστηματική τους χρήση, σε συνδυασμό με την επικοινωνία με τα συστήματα συνεχούς καταγραφής της γλυκόζης έχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη ρύθμιση του σακχάρου και ταυτόχρονα έχει ελαχιστοποιήσει τη συχνότητα των υπογλυκαιμιών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τόνισε δε τη σπουδαιότητα της κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά της πλέον εξελιγμένης τεχνολογικά αντλίας ινσουλίνης (Minimed 640G) η οποία φέρει τον αλγόριθμο πρόληψης των υπογλυκαιμιών (Smartguard) και προσφέρει τη δυνατότητα μιας ασφαλής και αποτελεσματικής μεθόδου θεραπείας χωρίς το φόβο της υπογλυκαιμίας. Παράλληλα, σημείωσε τη δυνατότητα της αντλίας να συνδέεται κατ´ αποκλειστικότητα με το μετρητή σακχάρου CONTOUR Next Link 2.4, ώστε να παρέχει μετρήσεις υψηλής ακρίβειας. Το αποτέλεσμα της μέτρησης στέλνεται αυτόματα, τόσο στο πρόγραμμα υπολογισμού δόσης -BolusWizard, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι ασθενείς δεν θα κάνουν κάποιο λάθος στη πληκτρολόγηση της τιμής σακχάρου, όσο και στον αισθητήρα Enlite νέας γενιάς όπου και γίνεται η βαθμονόμησή του. Επιπλέον, επιτρέπει στους ασθενείς να χορηγήσουν διακριτικά μία δόση ινσουλίνης από απόσταση μέσω του μετρητή.

Η Δρ. Χριστίνα Κανακά – Gantenbein, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας-Νεανικού Διαβήτη, Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» παρουσίασε τη σημασία της βέλτιστης γλυκαιμικής ρύθμισης στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και ανέδειξε πώς οι νεότερες αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης μπορούν να επιτύχουν ομαλότερες τιμές σακχάρου αίματος με σημαντική αποφυγή των σοβαρών υπογλυκαιμικών επεισοδίων, τα οποία αποτελούν φραγμό στη δυνατότητα επιτυχίας της μακροχρόνιας ρύθμισης. Κυρίως η δυνατότητα διακοπής της παροχής της ινσουλίνης με τις νεότερες αντλίες και με τα νέα τεχνολογικά συστήματα συνεχούς καταγραφής σακχάρου επιτρέπει να αποφευχθεί ένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο, όταν ήδη υπάρχει η τάση έντονης μείωσης του σακχάρου αίματος προτού επέλθει η σοβαρή υπογλυκαιμία. Με τις νέες αυτές δυνατότητες μπορούν και οι γονείς των μικρών παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη και οι ίδιοι οι ασθενείς να κοιμηθούν την νύχτα χωρίς την αγωνία μίας βαρειάς υπογλυκαιμίας που δεν θα γίνει αντιληπτή.
Τέλος, η κ. Ανδριανή Βαζαίου, παιδίατρος Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου, Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού, επεσήμανε τη σημασία της έρευνας σχετικά με το κλειστό κύκλωμα αντλίας ινσουλίνης, γνωστό και ως τεχνητό πάγκρεας, ένα σύστημα δηλαδή το οποίο περιλαμβάνει μια αντλία ινσουλίνης, έναν αισθητήρα σακχάρου, ο οποίος μετράει το σάκχαρο συνεχώς στον υποδόριο χώρο, την περιοχή δηλαδή στην οποία γίνονται οι ενέσεις ινσουλίνης και οποίος στη συνέχεια στέλνει την πληροφορία αυτή σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου (ενός πολύπλοκου μαθηματικού συστήματος) υπολογίζεται η δόση της ινσουλίνης που θα πρέπει να χορηγηθεί στο άτομο με διαβήτη. Η πληροφορία αυτή επιστρέφει στην αντλία ινσουλίνης η οποία χορηγεί την απαραίτητη δόση ινσουλίνης χωρίς την παραμικρή παρέμβαση του ατόμου με διαβήτη, εκτός του ότι θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την όλη διαδικασία μέσω ενός μόντεμ, δηλαδή μιας οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.