«Στο φως» νέες λεπτομέρειες της δολοφονίας της μικρής Άννυ – Υπάρχει και τρίτο άτομο μπλεγμένο στο έγκλημα;

Η εκδίκαση της υποθέσης της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ έχει αφήσει άφωνους τόσο δικαστές και ακροατήριο όσο και την κοινή γνώμη για τις σοκαριστικές αποκαλύψεις οι οποίες δείχνουν τον αποτρόπαιο τρόπο με τον οποίο στερήθηκε τη ζωή η αδικοχαμένη μικρούλα. Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα με την κατάθεση του ειδικού επιστήμονα της ΕΛΑΣ, Στέφανου Λημναίου αλλά και του Νίκου Καρακούκη, Προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας,  που απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Ο πατέρας της μικρής, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (γνωστός ως Σάββας), η μητέρα Δημητρίνα Μπορίσοβα , ο Νασίφ Αχμέντοφ (γνωστός ως Νικολάι) και ένας φίλος της μητέρας ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία για ακόμη μια φορά έδωσαν το παρών στη δίκη. Όπως «δείχνουν» τα στοιχεία που καταθέτουν οι ειδικοί επιστήμονες στη δίκη η Αννυ βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του πατέρα της, σύμφωνα με την κατηγορία, του φίλου του Νικολάι και ενός ακόμα αγνώστου προσώπου τον Απρίλιο του 2015 στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδο όπου η μικρή με τους γονείς της. Αδιάψευστο στοιχείο οι 23 κηλίδες αίματος της μικρής.

Ο κ. Λημναίος απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του Δικαστηρίου, των μελών της σύνθεσης αλλά και των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ξεκαθάρισε στο Δικαστήριο πως από την εξέταση των ευρημάτων που πραγματογνώμονες της ΕΛΑΣ «σάρωσαν» με ειδικό μηχάνημα στο διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα όπου βρήκε τραγικό θάνατο το 4χρονο κορίτσι εντοπίζεται αίμα του παιδιού στο χώρο αναφέρει το Newsit.gr.

Ο μάρτυρας ανάφερε πως από την έκθεση των ειδικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ προκύπτει πως στο διαμέρισμα βρέθηκαν διάσπαρτες και μη κηλίδες αίματος της 4χρονης, στο σύνολο 23, τόσο στο χωλ όσο και στην είσοδο του διαμερίσματος και αυτό παρά την προσπάθεια να γίνει καθαρισμός του χώρου με ισχυρά καθαριστικά όπως η χλωρίνη. «Στην πλειονότητα εντοπίστηκε αίμα της Άννυ σε διάφορα σημεία του σπιτιού», ανέφερε ο μάρτυρας. Κηλίδες αιμάτος της μικρής Άννυ εντοπίστηκαν και στο πάπλωμα, επτά στο σύνολο, όπως τόνισε ο μάρτυρας.

%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%ae-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%cf%85-2

Ποιο είναι το τρίτο πρόσωπο που βρισκόταν στο διαμέρισμα;

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε κηλίδα που εντοπίστηκε στο σοβαντεπί, αριστερά του χωλ, όπου βρέθηκε γενετικό υλικό του 30χρονου Βούλγαρου κατηγορουμένου, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), της μικρής Άννυ και ενός ακόμα αγνώστου προσώπου. Ο κ. Λημναίος ανάφερε πως γενετικό υλικό αγνώστου εντοπίζεται στο διαμέρισμα στο σοβατεπι, στο πάτωμα και στο πάπλωμα ωστόσο δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια αν μιλάμε για το ίδιο-κοινό πρόσωπο σύμφωνα με το Newsit.gr.

050216155700_0828

Επιμένει ο ιατροδικαστής ότι το παιδί τεμαχίστηκε ενώ ήταν ζωντανό

Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις απάντησε στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο ο Προιστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης. Ο μάρτυρας επέμεινε στην προηγούμενη τοποθέτηση του ενώπιον του δικαστηρίου ότι η μικρή Άννυ τεμαχίστηκε μεν ζωή. «Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες σε τρία σημεία έγιναν από εκτόξευση αίματος. Μακάρι να υπήρχε και σε νεκρό κυκλοφορία αίματος…Υπάρχει τοπική συνάφεια κηλίδων. Εμμένω σε αυτό που είπα…» τόνισε ο ιατροδικαστής.

Πρόεδρος: Μπορεί να βγει συμπέρασμα για τις συνθήκες που έγινε τεμαχισμός;
Μάρτυρας: Εγώ πιστεύω ότι έγινε εν ζωή
Πρόεδρος: Το πώς; Μπορεί να έγινε με μαχαίρι;
Μάρτυρας: Ναι μπορεί
Πρόεδρος: Μπορεί να έγινε και με πριόνι;
Μάρτυρας: Ναι μπορεί και με πριόνι
Πρόεδρος: Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το είδος του μαχαιριού;
Μάρτυρας: Όχι

Όπως τόνισε ο μάρτυρας προκειμένου να διαπιστωθεί ο θάνατος πρέπει να υπάρξει ηλεκτροκαρδιογράφημα. «Έχουμε δυο εκδοχές μία να τεμαχίστηκε μετά θάνατο και μία εν ζωή. Πρέπει πριν από τον ιατροδικαστή να έχει γίνει διαπίστωση θανάτου, δεν υπάρχει πιθανότητα να οριοθετηθεί ένας άνθρωπος νεκρός αν δεν έχει γίνει».

Συνήγορος υπεράσπισης: Εσείς πως είστε βέβαιος κατά 95% ότι το παιδί τεμαχίστηκε εν ζωή;
Μάρτυρας: Είπα ότι όταν κάποιος είναι ζωντανός λόγω της πιέσης το αίμα εκτινάσσεται.