Αρχική Βιβλία Στο Μυστρά με πανσέληνο

Στο Μυστρά με πανσέληνο

-Tι μυστικά κρύβει ένας παλιός πύργος στη Μάνη και ποια σχέση μπορεί να έχουν δυο παιδιά της εποχής μας με τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου;
-Zούμε συγχρόνως στο σήμερα και στο χθες; Είναι απίστευτο… κι όμως γίνεται!
-Κι αν όλη αυτή την περιπέτεια δεν την οργάνωσε ο θείος Βασίλης;
-Αν η ιστορία της θείας Γκαγκούλ ήταν αληθινή κι οι δείχτες στο ρολόι του Οδυσσέα γύριζαν πράγματι προς τα πίσω;
-Που σταματά άραγε η πραγματικότητα και που αρχίζει το παραμύθι;
-Όμως, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι πάντα εκεί, στο κάστρο, στα στενά δρομάκια, στις εκκλησίες και στα παλάτια της δοξασμένης πολιτείας του Μυστρά...

Βυθισμένοι στην εικονική πραγματικότητα των ημερών μας που να βρούμε λέξεις, πως να μιλήσουμε στα παιδιά;
Κι όμως, ίδιες με τις θάλασσες και τα βουνά, οι πολιτείες των προγόνων μας αγέρωχες, παρέα με τους αιώνες, με την ομορφιά, μας περιμένουν.
Στις παλιές εκκλησιές, στους θόλους, στους τοίχους, στις αυλές, οι άγιοι, οι ήρωες, οι προφήτες, ανίκητοι, αθάνατοι, πάντοτε ωραίοι.
Κι αν τα παιδιά που θα διαβάσουν αυτό το βιβλίο δε γελάσουν, δεν κλάψουν, δεν απαιτήσουν ένα ταξίδι στο Μυστρά, εγώ θα είμαι ένας αποτυχημένος συγγραφέας.
Κι αν δε χαθούν στις εποχές, στο μυστήριο, στην αγωνία, στα ερωτηματικά αυτής της ιστορίας κι αν δε δουν με τα μάτια τους τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, δε νιώσουν την αγωνία του, την τελευταία αναπνοή της μεγάλης αυτοκρατορίας. . .
Τα παιδιά μας θέλουν δυνατές συγκινήσεις, πρότυπα, ήρωες, ταξίδια στο όνειρο, στην αγάπη. Αυτά τους λείπουν. . . εμείς μπορούμε να τους τα δώσουμε;

Συγγραφέας: Αντωνάκης Γεώργιος
ISBN: 9789609550550
Εκδότης: Εν πλω
Σελίδες: 208
Συντελεστές: Γουσίδης, Χρήστος Α. (Εικονογράφος)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.