Αρχική InfoMommy Υγεία Στο Νοσοκομείο η επιτροπή του ΙΚΑ για τη νεαρή καρκινοπαθή που έμεινε ανασφάλιστη

Στο Νοσοκομείο η επιτροπή του ΙΚΑ για τη νεαρή καρκινοπαθή που έμεινε ανασφάλιστη

biliana1Τριμελής επιτροπή του ΚΕΠΑ Κρήτης του ΙΚΑ βρέθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου,προκειμένου να εξετάσει την 25χρονη καρκινοπαθή από τα Χανιά, η ιστόρια της οποίας συγκλόνισε την Κρήτη και προκάλεσε πολιτική παρέμβαση προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της και να εξακολουθήσει να είναι ασφαλισμένη και να μην επιβαρύνεται τα υπέρογκα έξοδα θεραπείας και νοσηλείας της!

Την ίδια ώρα τη δική της εκδοχή για το περιστατικό δίνει η Διοίκηση του ΙΚΑ, μέσω του περιφερειακού διευθυντή του υποκαταστήματος στο νησί, Νίκου Ροκαδάκη με τον οποίο επικoινώνησε το Cretalive.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ροκαδάκης, στις 7/2/2014 η οικογένεια της κοπέλας υπέβαλε αίτηση για παράταση του προνοιακού επιδόματος οικονομικής ενίσχυσης, με ποσοστό αναπηρίας, το οποίο είχε ισχύ από 1/5/2014 έως και 30/4/2016.

Κι ενώ βρισκόταν σε ισχύ η γνωμάτευση αυτή, με νέο αίτημα στις 9/2/2015 προς το ΚΕΠΑ Χανίων, λόγω επιδείνωσης της υγείας της, προσδιορίστηκε να εξεταστεί στις 22/4/2015 χωρίς να έχει δηλωθεί αδυναμία προσέλευσης, όπως ρητά προβλέπουν οι οδηγίες του ΙΚΑ, ώστε να προγραμματισθεί η εξέταση της ασθενούς κατ΄οίκον ή στο νοσηλευτικό ίδρυμα που βρισκόταν.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, το ποσοστό αναπηρίας προσδιορίζεται με βάση τα στοιχεία του Ιατρικού του φακέλου και την κλινική εικόνα του ασθενούς και άρα απαιτείται η φυσική παρουσία του, εάν θέλει κινητικό επίδομα. Σύμφωνα πάντα με το Διευθυντή του ΙΚΑ Κρήτης Νίκο Ροκαδάκη στις 22 Απριλίου όταν δηλώθηκε η αδυναμία παρουσίας της 25χρονης, προσδιορίστηκε σε χρόνο - ρεκόρ και στις 24 του μήνα, σήμερα δηλαδή έγινε η επίσκεψη- εξέταση της ασθενούς στο νοσοκομείο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.