Στο σημερινό doodle της Google έχει ένα φανταστικό videogame – Δείτε γιατί

Στο σημερινό doodle της Google έχει ένα φανταστικό videogame - Δείτε γιατί

Το σημερινό διαδραστικό παιχνίδι Doodle της Google έχει μία έκπληξη για τους απανταχού λάτρεις του Gaming, μικρούς και μεγάλους. Αν ανοίξετε τον υπολογιστή σας στην μηχανή αναζήτησης, θα δείτε μία ψηφιδωτή φιγούρα με ένα play.

Πατώντας το play σας δίνονται οδηγίες με βελάκια, το παιχνίδι ξεκινά και μάς διηγείται την ιστορία του Gerald “Jerry” Lawson, ενός από τους πατέρες του σύγχρονου gaming που ηγήθηκε της ομάδας που ανέπτυξε το πρώτο οικιακό σύστημα βιντεοπαιχνιδιών με εναλλάξιμα δοχεία παιχνιδιών.

Το Doodle περιλαμβάνει παιχνίδια σχεδιασμένα από τρεις Αμερικανούς καλεσμένους καλλιτέχνες και σχεδιαστές παιχνιδιών: Davionne Gooden, Lauren Brown, και Momo Pixel.

Ποιος είναι ο Τζέρι Λόουσον

Ο Λόουσον γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης μία μέρα σαν σήμερα το 1940. Από μικρός ασχολήθηκε με τα ηλεκτρονικά, επισκευάζοντας τηλεοράσεις στη γειτονιά του και δημιουργώντας τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα εξαρτήματα.

Παρακολούθησε το Queens College και το City College της Νέας Υόρκης πριν φύγει νωρίς για να ξεκινήσει την καριέρα του στο Palo Alto, Καλιφόρνια. Εκείνη την εποχή, η πόλη και η γύρω περιοχή είχαν γίνει γνωστές ως «Silicon Valley» λόγω της έκρηξης νέων, καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας που ξεκινούσαν στην περιοχή.

Για να παίξετε το παιχνίδι πατήστε εδώ

Όταν έφτασε στην Καλιφόρνια, ο Lawson εντάχθηκε στην Fairchild Semiconductor ως σύμβουλος μηχανικού. Μερικά χρόνια αργότερα, o Lawson προήχθη σε Διευθυντή Μηχανικής και Μάρκετινγκ του τμήματος βιντεοπαιχνιδιών του Fairchild, όπου ηγήθηκε της ανάπτυξης του συστήματος Fairchild Channel F (το «F» σήμαινε διασκέδαση!).

Άνοιξε το δρόμο για το Atari και άλλες παιχνιδοκονσόλες

Το Channel F άνοιξε το δρόμο για μελλοντικά συστήματα gaming όπως το Atari, το SNES, το Dreamcast και άλλα.

Το 1980, ο Lawson εγκατέλειψε τη Fairchild για να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία, τη VideoSoft — μια από τις πρώτες εταιρείες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών που ανήκουν σε μαύρους. Η εταιρεία δημιούργησε λογισμικό για το Atari 2600, το οποίο έκανε δημοφιλή το φυσίγγιο που ανέπτυξε ο Lawson και η ομάδα του.

Αν και έκλεισαν πέντε χρόνια αργότερα, ο Lawson είχε εδραιωθεί ως πρωτοπόρος στη βιομηχανία και συνέχισε να συμβουλεύεται πολλές εταιρείες μηχανικών και βιντεοπαιχνιδιών σε όλη την υπόλοιπη καριέρα του.

Το 2011, η International Game Developers Association αναγνώρισε τον Lawson ως πρωτοπόρο στον κλάδο για τη συνεισφορά του στο gaming.

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια δημιούργησε επίσης το Ταμείο Gerald A. Lawson για να υποστηρίξει υποεκπροσωπούμενους φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο σχεδιασμό παιχνιδιών ή στην επιστήμη των υπολογιστών.

Τα επιτεύγματα του Lawson μνημονεύονται στο World Video Game Hall of Fame στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη μέρα στο σχολείο για τον 3χρονο Παύλο με σύνδρομο «Αngelman» – Το μήνυμα συμπερίληψης που αξίζει να ακουστεί

Ιδρύεται Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας στο ΜΗΤΕΡΑ – Ποιες εξατομικευμένες υπηρεσίες θα προσφέρονται

Μαθήτρια έστειλε μήνυμα στην Δήμητρα Αλεξανδράκη ότι δεν ανάβουν θέρμανση στο σχολείο – Δείτε το βίντεο