Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Στο ΣτΕ εκδικάζεται η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών (7/2)

Στο ΣτΕ εκδικάζεται η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών (7/2)

olmeΤην Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται το μέτρο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας βρίσκεται σε εγρήγορση, με τους συνδικαλιστές να καλούν τους καθηγητές να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Παρασκευής. Η απόφαση του ΣτΕ θα αποφασίσει εαν οι εκπαιδευτικών που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Εαν η απόφαση του ΣτΕ είναι αρνητική οι καθηγητές θα βρεθούν κοντά στην οριστική απόλυση, αφού στις 22 Μαρτίου 2014 λήγει το οκτάμηνο για την προθεσμία μετακίνησης τους σε νέες θέσεις στο δημόσιο. Στο πλαίσιο της εκδίκασης στο ΣτΕ οι καθηγητές προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της ΟΛΜΕ. Με σύνθημα ««Παιδεία – Υγεία – Στέγη - Ρεύμα και Νερό για όλο το λαό» η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης δίνει ραντεβού στις 10:30 σε Αθήνα, Προπύλαια και ΣτΕ, όπου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο από κοινού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα της διαθεσιμότητας. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ για την συγκέντρωση στην Αθήνα πούλμαν θα μπορέσει να μεταφέρει όσους θέλουν να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.