Στον Κριστιάνο Ρονάλντο η Χρυσή Μπάλα

CS54405269Real-Madrids-Port-3019044Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα 2013, φτάνοντας στην κορυφή του πλανήτη για 2η φορά στην καριέρα του. Σταμάτησε το σερί του Λιονέλ Μέσι. Ο Ρονάλντο έγινε έτσι ο πρώτος Πορτογάλος που παίρνει την Χρυσή Μπάλα για δεύτερη φορά, με τους Εουσέμπιο και Λουίς Φίγκο να έχουν πάρει από μία φορά.

real-madrid-imperium-imperivm-ronaldo-cristianoΌταν ο Πελέ ανακοίνωσε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο παίρνει το βραβείο, ο Πορτογάλος έδωσε ένα φιλί στην Ιρίνα Σάικ και ανέβηκε για την παραλαβή. Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο CR7 και δήλωσε:»Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην Ρεάλ και εθνική Πορτογαλίας. Χωρίς αυτούς και τις προσπάθειές τους αυτό δεν ήταν δυνατό. Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις αυτό το βραβείο».

«Πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας μου, όλους όσοι με ψήφισαν και όλοι όσοι ήταν δίπλα μου. Την σύντροφό μου, τους φίλους μου και τον γιο μου. Είναι πολύ συγκινητική η στιγμή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα ευχαριστώ σε όλους».

Switzerland Soccer FIFA World Player Award