Αρχική Νέα Stop στα τροχαία από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς" με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο

Stop στα τροχαία από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς" με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο


10/5/2013, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα: Οι ανυποψίαστοι πολίτες στο κέντρο της Αθήνας έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες και ήχους πρωτόγνωρους.
Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, καθώς έγιναν κοινωνοί του ηχηρού μηνύματος που πέρασαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Για τέσσερα λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φιλελλήνων (πεζοδιάβαση Φιλελλήνων & Ερμού, πλατεία Συντάγματος) διακόπηκε, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα διερχόμενους οδηγούς, επιβαίνοντες σε οχήματα και πεζούς, καθώς 60 επαγγελματίες χορευτές και περισσότεροι από 100 εθελοντές παρουσίασαν ένα πρωτότυπο χορευτικό δρώμενο (flash-mob) για την οδική ασφάλεια που επιμελήθηκε για τους σκοπούς του Ι.Ο.ΑΣ. ο κ. Φωκάς Ευαγγελινός και καθηγητές της Σχολής του.

Στο τέλος του flash-mob οι χορευτές άνοιξαν ένα πανό διαστάσεων 10x10 μέτρων μεταφέροντας προς την Πολιτεία, κάθε αρμόδιο φορέα αλλά και τους πολίτες – χρήστες του οδικού δικτύου, ένα επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας: «STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»!

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή όλων στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τόσο του κ. Ευαγγελινού όσο και των χορευτών ήταν εθελοντική.
Το flash-mob, η δραστικότητα του οποίου βασίζεται στον αιφνιδιασμό και την έκπληξη του κοινού, διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εντάσσεται στο πρόγραμμα της ειδικής διοργάνωσης για τους νέους European Youth Forum for Road Safety (EYFRS) που επέλεξε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο συμμετείχαν εκπρόσωποι από ευρωπαϊκούς οργανισμούς νέων για την οδική ασφάλεια. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο της ιρλανδικής προεδρίας, ιεραρχεί ως πρώτη προτεραιότητα την πολιτική για την οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων.

Το βίντεο της εκδήλωσης θα κάνει το γύρο του κόσμου καθώς είναι η πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο που διοργανώνεται ανάλογη εκδήλωση με θέμα την οδική ασφάλεια. Στο σημείο που πραγματοποιήθηκε το γεγονός παραβρέθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυψαν το γεγονός για τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Sequence 01.Still00


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.