«Στους μικρούς μας φίλους μέσα στα διάφανα κρεβατάκια»: Το συγκινητικό μήνυμα της Ρούλας Ρέβη για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Ρούλα Ρέβη

Ποιες είναι οι σκέψεις μιας μητέρας όταν το μωρό της είναι στη θερμοκοιτίδα; Η διάσημη φωτογράφος μοιράζεται τις σκέψεις της. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, η φωτογράφος Ρούλα Ρέβη μοιράστηκε τις δύσκολες στιγμές και τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό κάθε μητέρας όταν τα παιδιά της γεννιούνται πρόωρα και στέλνει το δικό της μήνυμα στις μανούλες.  Η ίδια γέννησε πρόωρα τα δίδυμα παιδιά της, Ειρήνη και Άγγελο πριν από 8 χρόνια και έχει βιώσει αυτή τη δύσκολη εμπειρία. Σήμερα, θυμάται αυτές τις στιγμές του παρελθόντος.

Το συγκινητικό μήνυμα της Ρούλας Ρέβη για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

«Ημέρα προωροτητας 2023.
Απο τον 6 όροφο του Ιασω μέχρι το -2 στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών , οι πρώτες μέρες οι πρώτες σκέψεις τα πρώτα συναισθήματα .
Χαμόγελο που φοράς έξω απο την πόρτα της μονάδας , η καρδιά σου που χτυπάει πιο γρήγορα, η ταχύτητα στο βλέμμα σου όταν πλησιάζεις τη δική σου θερμοκοιτίδα,τη δίκη σου ψυχή. Η αγωνία σου για το γαλα , τα δευτερόλεπτα που περίμενεις την ενημέρωση , η ζυγαριά και οι αριθμοί της , το βάρος του παιδιού σου , η ανάσα του , το αίμα του, και κάθε του κύτταρο μπαίνουν στο δερμα σου φεύγοντας απο εκεί μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναπάς .
Γυρίζεις σπίτι γδύνεσαι και μαζεύεις το γαλα σου το βάζεις στο μπουκάλι και είσαι πάλι εκεί , εκεί να δώσεις κάτι που σου φαίνεται τόσο λιγο εκείνη τη στιγμή ,που είσαι έτοιμη να τα δώσεις όλα, αλλά πρέπει να περιμένεις . Τα συναίσθηματα είναι:
προσωπική αμφισβήτηση στην αρχή , φοβάσαι μήπως έκανες κάτι λάθος- δεν έκανες
Μοναξιά – δεν είσαι μόνη σε σκεφτόμαστε αλήθεια στο λέω και έχεις πάνω απόολους το παιδι σου .
Αγωνία αν θα τα καταφέρετε- θα τα καταφέρετε υπέροχα είναι σίγουρο .
Κάθε λεπτό που περνά, το μωρό σου γεμίζει υγεία και προχωράει πιασμένο σε αόρατο σκοινακι με τα χέρια του για να έρθει κοντά σου . Πιάσε το σκοινί απο την άλλη μεριά και σου υπόσχομαι ότι πολύ σύντομα θα συναντηθείτε .και όλα θα είναι υπέροχα ! Έξτρα τίπ απο πρόωρο Μαμα!
Φύλαξε αυτό το σκοινακι κάπου καλά θα το χρειαστείς για την υπόλοιπη ζωη σου,θα σε δένει με το παιδι σου για πάντα . Γιατί είστε πολύ δυνατοί 🙏🙏🙏🧡❤️💜🌺
Στους μικρούς μας φίλους μέσα στα διάφανα κρεβατάκια στέλνουμε απέραντη αγάπη και Φως», έγραψε η Ρούλα Ρέβη.

Διαβάστε επίσης: 

«Προωρότητα σημαίνει να φεύγεις σπαράζοντας από το μαιευτήριο με άδεια αγκαλιά»

H ιστορία της μικρής γενναίας Ελένης που γεννήθηκε πρόωρα μόλις 770γρ. και φέτος έγινε 2 χρονών!