Στους ρυθμούς των STOMP… και η Θεσσαλονίκη

STOMP 1

Από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου , οι STOMP, θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από 8 παραστάσεις, που θα παρουσιάσουν στο Μέγαρο  Μουσικής Θεσσαλονίκης, μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν, να συγχρονιστούν με τους ρυθμούς τους, να ξεσηκωθούν από την ένταση της σκηνικής τους παρουσίας και να αποκτήσουν την εμπειρία, του τι σημαίνει πολυθέαμα ήχου και  κίνησης.

Ποιοι είναι όμως οι STOMP…
Αποκαλούνται βασιλιάδες του ρυθμού, καθώς τον ακολουθούν και τον χειρίζονται με δεξιοτεχνία. Η ατμόσφαιρα που καταφέρνουν να δημιουργούν είναι εκρηκτική κάτι που άλλωστε υποδηλώνεται  και από το  ίδιο το όνομάα τους, καθώς STOMP,  σημαίνει χτυπάω το πόδι δυνατά.  Όσοι τους έχουν δει, επιθυμούν να τους απολαύσουν ξανά και ξανά, για το  πρωτότυπο show που προσφέρουν. Εκείνοι, όμως που δεν είχαν την ευκαιρία να νιώσουν τον ρυθμό τους από κοντά, είναι πολύ πιθανό να έχουν πάρει μια σύντομη, αλλά γεμάτη γεύση τους, από κάποιο διαφημιστικό τρέιλερ.

STOMP 2
Οι STOMP δημιουργήθηκαν το 1991 στο Brighton, από τους Βρετανούς Luke Cresswell και Steve McNicholas και κατάφεραν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και να αποκτήσουν διεθνή ακτινοβολία. Τα μέλη της ομάδας είναι ταυτόχρονα ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές και μέσα από την εναρμονισμένη συνύπαρξη τους στη σκηνή καταφέρνουν να δημιουργούν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα.

STOMP 3

Το show τους είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στο χώρο των μουσικών τεχνών. Χρησιμοποιούν παλιά, άχρηστα αντικείμενα οικιακής ή βιομηχανικής χρήσης, όπως τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα,  παλιοσίδερα ακόμα και νεροχύτες, τα οποία θέτουν στην υπηρεσία μιας ιδιότυπης θεατρικής λογικής. Με μια «μαγική» δύναμη, αξιοποιώντας την ιδιότητα κάθε αντικειμένου να παράγει ήχους, μεταμορφώνοντάς το, σε πηγή εκρηκτικού, ασταμάτητου και μεταδοτικού ρυθμού.

STOMP 4

Και βραβεία…
Έχοντας διανύσει σχεδόν είκοσι χρόνια ζωής με παραστάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες ανά τον κόσμο, με διεθνείς διακρίσεις και τις καλύτερες κριτικές, οι Stomp καταφέρνουν σε κάθε τους εμφάνιση να μαγέψουν κοινό και κριτικούς, ενώ τα show τους έχουν συχνά αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά νέα συγκροτήματα. Το 1994 απέσπασαν το βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την «καλύτερη ψυχαγωγική παράσταση», βραβείο «Καλύτερης χορογραφίας σε σόου West end», βραβείο ΟΒΙΕ για off Broadway σόου και τέλος το νεοϋορκέζικο βραβείο για την «περισσότερο αυθεντική θεατρική εμπειρία». Το 1996 η μικρού μήκους ταινία των STOMP «Σκούπες» προτάθηκε για το Όσκαρ, ενώ επελέγη να προβληθεί τόσο στο Φεστιβάλ Καννών, όσο και στο κινηματογραφικό Sundance. Toν Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, έδωσαν ζωντανή παράσταση στην τελετή απονομής των Όσκαρ. Το 1998 η ταινία τους, STOMP Out Loud κέρδισε το άργυρο βραβείο FIRA στην ενότητα «Μουσική και Ζωντανό Θέαμα» του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Μπιαρίτς.

02 Οκτωβρίου 2013 έως 04 Οκτωβρίου 2013
Τετ|Πεμ|Παρ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
03 Οκτωβρίου 2013
Πεμ     17:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
05 Οκτωβρίου 2013 έως 06 Οκτωβρίου 2013
Σαβ|Κυρ     17:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
05 Οκτωβρίου 2013 έως 06 Οκτωβρίου 2013
Σαβ|Κυρ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

Τιμές εισιτηρίων: 45€, 35€, 28€, 20€, 15€ (μαθητικά-φοιτητικά-κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

Πληροφορίες:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης:
25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
Τηλέφωνο: 2310 895938-9.