Αρχική InfoMommy Υγεία Στρατηγική Συνεργασία για Διαγνωστικές Μεθόδους στην Ογκολογία

Στρατηγική Συνεργασία για Διαγνωστικές Μεθόδους στην Ογκολογία

large_article_im571_Merck_Serono_Neopharma_ink_pact_to_develop_Merck-b

Η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός τομέας της Merck, και η Illumina, Inc., ανακοίνωσαν συνεργασία για να επεκτείνουν την ανάπτυξη μιας διαγνωστικής μεθόδου επόμενης γενιάς με βάση τις αλληλουχίες, που αφορά τον τομέα της Ογκολογίας, για κλινικές μελέτες στοχευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.

Η Merck Serono και η Illumina θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν εφαρμογές που ανιχνεύουν και ταυτόχρονα μετρούν πολλαπλές γενετικές παραλλαγές σε ένα μοναδικό δείγμα όγκου, σε περιβάλλον κλινικών δοκιμών. Η επιτυχημένη πορεία της Illumina σε τέτοιου είδους τομείς αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για τη συνεργασία, καθώς οι πλατφόρμες αλληλουχίας επόμενης γενιάς που έχουν λάβει έγκριση από μια ρυθμιστική αρχή θα μπορούσαν να επιταχύνουν την ανάπτυξη μίας εφαρμογής και να διευκολύνουν την είσοδο ενός συνοδού διαγνωστικού τεστ.

«Η συνεργασία μας με την Illumina σχετικά με τον προσδιορισμό αλληλουχίας επόμενης γενιάς, θα μας επιτρέψει να πραγματοποιούμε μελέτες γονιδιώματος με ένα ρυθμό που θα ήταν αδιανόητος πριν από λίγα χρόνια, και θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη αρκετών διαγνωστικών μεθόδων», δήλωσε η Susan Herbert, Επικεφαλής του τμήματος Global Business Development της Merck Serono. «Αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τη θέση της Merck Serono ως παγκόσμιος ηγέτης στη στοχευμένη ιατρική στην ογκολογία».

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων, κανονιστικών εγκρίσεων σε όλο τον κόσμο και την παγκόσμια εμπορική εκμετάλλευση.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση της υπόσχεσης για στοχευμένη ιατρική», δήλωσε ο Richard Klausner, MD, Διευθυντής του Ιατρικού Τμήματος της Illumina. «Υπάρχει σαφής ανάγκη να επεκταθούν οι κλινικές μελέτες σε γενετική βάση, ως βασική προσέγγιση για την ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για τον καρκίνο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Merck Serono σε αυτή την προσπάθεια».

Η συνεργασία αυτή συμπληρώνει τις υπάρχουσες συνεργασίες της Merck Serono στον τομέα της διάγνωσης, συμπεριλαμβανομένων αυτών με τις εταιρείες Life Technologies και Dako, επιτρέποντας στη Merck Serono να επιλέξει από μια μεγάλη ποικιλία τεχνολογιών για την εφαρμογή μιας στρατηγικής για την ιατρική ακρίβεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.