Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Street Art: Ο δρόμος γίνεται επέκταση της γκαλερί για την 36χρονη Olek

Street Art: Ο δρόμος γίνεται επέκταση της γκαλερί για την 36χρονη Olek

1Γεννημένη την 5η Απριλίου του 1978 στην Πολωνία, δηλώνει και είναι καλλιτέχνης του πλεκτού! Είναι η 36χρονη Agata Oleksiak ή αλλιώς Olek!

2Είναι μια καλλιτέχνης -όπως αρκετοί- που παίρνει τους δρόμους. Η διαφορά της από τους άλλους καλλιτέχνες του δρόμου είναι, ότι είναι οπλισμένη με βελόνες και βελονάκι. Αυτά είναι τα εργαλεία της και με αυτά καλύπτει τα πάντα!

3Από κορμούς δέντρων μέχρι τα καθίσματα του μετρό!

4Τώρα, πηγαίνει το έργο της σε ένα εντελώς νέο επίπεδο: καλύπτει ολόκληρο το διαμέρισμα της με το βελονάκι! Αυτό είναι και το πιο γνωστό έργο της: ένα ψεύτικο διαμέρισμα στο οποίο το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων, καλύφθηκαν με βελονάκι!

5Οι εργασίες της περιλαμβάνουν γλυπτά, εγκαταστάσεις όπως πλεκτά ποδήλατα, φουσκωτά, αυτοκίνητα...Το βελονάκι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως μέρος της τέχνης της το 2003, μετά τη μετακίνηση της στις ΗΠΑ.

6Έργα της Olek έχουν εκτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Κόστα Ρίκα. Η Olek αποφοίτησε με πτυχίο στην κατεύθυνση Πολιτισμικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Adam Mickiewicz, στην Πολωνία, το 1997-2000. Έχει κερδίσει το National Arts Club, βραβείο για τη γλυπτική.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.