Αρχική Fun Time Πειράματα «Στύβω το σφουγγάρι»: Εύκολο παιχνίδι ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων

«Στύβω το σφουγγάρι»: Εύκολο παιχνίδι ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων

Μια απλή και ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά, που μπορεί να γίνει στην κουζίνα παράλληλα με τις δουλειές της μαμάς και το μαγείρεμα.

Υλικά:

Δοχείο με χλιαρό νερό
Ένα ή περισσότερα σφουγγάρια (μπορείτε να κόψετε το ένα σε περισσότερα)

Οδηγίες:

Παίρνεις το σφουγγάρι, το βουτάς στο νερό, το στύβεις με τα δύο χεράκια, το βγάζεις έξω στο δίσκο. Και πάλι από την αρχή!

Προσφέρει: Ενδυνάμωση των μυών του χεριού, περιορίζει τις κινήσεις σε συγκεκριμένο χώρο, αλληλουχία κινήσεων και γραμμική σκέψη (τι θα κάνω πρώτα και τι ακολουθεί) και ανακάλυψη υλικών. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε από κοινού μια μαθησιακή εμπειρία, παρακολουθώντας μαζί πώς το "σφουγγαράκι ρουφάει το νερό!". Επίσης, αν τα σφουγγάρια είναι διαφορετικού μεγέθους μπορούμε να ρωτήσουμε το παιδί «ποιο φαίνεται ότι είναι πιο βαρύ» βοηθώντας και στην αντίληψη του μεγέθους.

Απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών και άνω και είναι μια πολύ χρήσιμη δραστηριότητα για παιδιά με ανωριμότητα στις κινητικές τους δεξιότητες.

Από την Ελένη Κοντοπούλου, Ειδική παιδαγωγό (http://blogs.sch.gr/ekontopoul/)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.