Παρασκευή 23 Μαΐου

Summer Camp «Βουτιές στην τέχνη» με την ομάδα Thea-tree

Ένα καθημερινό πρόγραμμα στη βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής για παιδιά 6-12 ετών.

Η ομάδα Thea-tree σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» επαναλαμβάνει και φέτος για τέταρτη χρονιά το επιτυχημένο καλοκαιρινό πρόγραμμα «Βουτιές στην τέχνη», με νέα θεματολογία, αλλά πάντα με δράση, παιχνίδι, δροσιά και φυσικά … τέχνη!



Παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες «βουτούν στην τέχνη» καθημερινά και για 6 εβδομαδιαίους κύκλους, από τις 16 Ιουνίου έως και τις 25 Ιουλίουαπό τις 9:00 ως τις 16:00. Ανάμεσα στις δράσεις ξεκουράζονται με μια βόλτα για δεκατιανό γεύμα στον κήπο του Μεγάρου και αργότερα γευματίζουν μετά μουσικής στους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης και στο Αίθριο των Μουσών.

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, με μέγιστο όριο 28 παιδιά η κάθε μία και καθοδηγούνται από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές και παιδαγωγούς τέχνης στα μονοπάτια της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών τεχνών, με σκοπό την χειροποίητη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής παράστασης!



Τη θεματολογία του φετινού camp αποτελούν δυο ιστορίες που εναλλάσσονται ανά εβδομάδα:

«Παιχνίδια στην αυλή του Θεοδωράκη»
(16-20 Ιουνίου, 30 Ιουνίου-4 Ιουλίου, 14-18 Ιουλίου)

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» μετατρέπεται σε μια μεγάλη αυλή για να υποδεχθεί τις χαρούμενες φωνές των παιδιών. Μία αυλή όπου η μουσική και τα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στο χρόνο με όχημα τη χαρά, τα ομαδικά παιχνίδια, το χορό, τα εικαστικά και το θέατρο. Το ταξίδι αυτό διαμορφώνεται από κοινού από τα παιδιά και τους παιδαγωγούς τους, με σκοπό να καταλήξει σε μία παράσταση που θα δώσουν όλοι μαζί στο τέλος του προγράμματος.

«Το άλυτο – λυμένο μυστήριο της Βιβλιοθήκης»
(23-27 Ιουνίου, 7-11 Ιουλίου, 21-25 Ιουλίου)

Μια αστυνομική ιστορία, η οποία αφορά στην εξαφάνιση ενός πολύτιμου βιβλίου. Για να λυθεί το μυστήριο, τα παιδιά και οι εμψυχωτές τους θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία ανακαλύπτοντας παράλληλα τον κόσμο των τεχνών αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της μουσικής βιβλιοθήκης. Μουσική σε δίσκους βινυλίου, μικρά ποιήματα, πίνακες ζωγραφικής και παράξενες χορογραφίες γίνονται τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγήσουν τα παιδιά στη λύση του μυστηρίου και στην τελική παράσταση που θα δώσουν για τους γονείς τους στο τέλος του προγράμματος.



Στο τέλος κάθε εβδομάδας, κάθε Παρασκευή στις 15:00, τα παιδιά παρουσιάζουν σε γονείς και φίλους ένα δρώμενο βασισμένο στις παραπάνω ιστορίεςΤα σκηνικά, τα κοστούμια, η μουσική και η θεατρική απόδοση έχουν δημιουργηθεί από τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση των παιδαγωγών.

Το summer camp απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.
Για πληροφορίες & εισιτήρια στο Ticket Services:
– Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
– Τηλεφωνικά: 2107234567
– Online: www.ticketservices.gr

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Τετάρτη 30 Απριλίου 2025! 

Διαβάστε επίσης:

Φιλιατρά : Έπεσε τμήμα της οροφής μέσα σε αίθουσα Δημοτικού

Η συνονόματη εγγονή της Βασίλισσας Σοφίας έγινε 18 χρονών και της μοιάζει καταπληκτικά

Ροή Ειδήσεων