Αρχική Περιβάλλον «Sunnyclist»: Ο πρώτος ηλιακός γύρος της Κρήτης με "πράσινο" όχημα είναι γεγονός

«Sunnyclist»: Ο πρώτος ηλιακός γύρος της Κρήτης με "πράσινο" όχημα είναι γεγονός

iliako_aftokinito_kriti_aftodioikisiΤο Sunnyclist είναι ένα υβριδικό ηλιακό τριθέσιο μοτοποδήλατο και αποτελεί μία νέα ξεχωριστή κατηγορία οχήματος. Προσφέρει μία διαφορετική οδηγική εμπειρία αλλά πάνω απ' όλα μοναδική αίσθηση ελευθερίας και οικολογικής μετακίνησης, αφού η ενέργεια παρέχεται κυρίως από τον ήλιο αλλά και την σωματική άσκηση, με τον πλέον οικολογικό τρόπο. Το Sunnyclist αποτελεί την πρώτη ρεαλιστική και πλήρη πρόταση ηλιακού οχήματος χωρίς συμβιβασμούς στη χωρητικότητα και την αυτονομία.

Με φωτοβολταϊκή γεννήτρια 665Wp και ισχύ κινητήρα 4kW μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 50km/h με μοναδική αυτονομία μεταφέροντας με τρία άτομα με τις αποσκευές τους. Μπορεί να διανύσει 240km με χωρητικότητα μπαταρίας μόλις 3 kWh, ενώ ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την ίδια αυτονομία απαιτεί τετραπλάσια μπαταρία. Χάρη στη μελετημένη σχεδίαση σε συνδυασμό με το πλαίσιο αλουμινίου 6082 και τις μπαταρίες λιθίου το Sunnyclist έχει ωφέλιμο φορτίο 250 kG με βάρος εν κενώ 250 kG.

iliako_aftokinito1_kriti_aftodioikisi-1024x576Η στροφή σε τρόπους μετακίνησης φιλικούς προς το περιβάλλον είναι δεδομένη και επιτακτική. Το φιλικότερο όχημα προς το περιβάλλον είναι αναμφισβήτητα το ποδήλατο, οι δυνατότητες του όμως στη μεταφορά φορτίων και τη διάνυση πολλών χιλιομέτρων είναι περιορισμένες Ένα τρόπος βελτίωσης των δυνατοτήτων του  είναι η προσθήκη βοηθητικής ισχύος από ένα ηλεκτρικό κινητήρα. Για να μη χάσει όμως το ποδήλατο  την περιβαλλοντική του αξία, οι μπαταρίες θα πρέπει να επαναφορτίζονται από μία καθαρή πηγή ενέργειας όπως είναι η ηλιακή και μάλιστα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Με τη μοναδική του σχεδίαση το Sunnyclist αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στα ηλιακά οχήματα και αποτελεί μία πρακτική λύση που μπορεί έτσι να διανύσει πολλά χιλιόμετρα μεταφέροντας φορτίο.

10461520_10152487372244349_675719171_o

Ο πρώτος ηλιακός γύρος της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ενεργειακό της Κέντρο με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ενέργειας 2014 και των παραλλήλων εκδηλώσεων στα Ευρωπαϊκά κράτη, υποστηρίζει τον «1ο ηλιακό γύρο» της Κρήτης με το «Sunnyclist». Ο «ηλιακός γύρος» της Κρήτης μήκους 780 Km θα κάνει 14 στάσεις σε 12 Δήμους της Κρήτης προωθώντας την καινοτομία, την βιώσιμη μετακίνηση, την ηλιακή ενέργεια και την σύνδεση τους με την τοπική επιχειρηματικότητα και τον βιώσιμο και οικολογικό τουρισμό.

1277473_253721894812652_8965155891724872632_o

Απολαύστε το σε μία περιήγηση στο Κρητικό τοπίο για να διαπιστώσετε ότι έχει μοναδική αυτονομία ακόμα και στις ανηφορικές διαδρομές που συναντούνται στην ορεινή Ελλάδα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.