Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Σχεδόν το 29% των εφήβων ντροπιάζονται από τους γονείς τους στο Facebook

Σχεδόν το 29% των εφήβων ντροπιάζονται από τους γονείς τους στο Facebook

article-2605290-1D2132C900000578-956_638x464Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχουν αλλάξει εντελώς την εμπειρία της ανατροφής των παιδιών, αλλά ορισμένες αλήθειες όπως το γεγονός ότι οι γονείς φέρνουν σε αμηχανία τα παιδιά τους παραμένουν ίδιες.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των γονέων που δημιουργούν τα δικά τους προφίλ στα social media για να συμβαδίσουν με τα παιδιά τους, αυξάνονται και οι πιθανότητες να ταπεινώσουν τους απογόνους τους.

Περισσότερα από ένα στα τέσσερα (29%) παιδιά στη Βρετανία έχουν έρθει σε δύσκολη θέση από τους γονείς τους. Οι ενημερώσεις της κατάστασής τους συγκεντρώνουν ενοχλητικά σχόλια, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους τρεις (30%) εφήβους έχουν μπλοκάρει ή διαγράψει τους γονείς τους από το Facebook.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες κρατούν μια πιο συγκρατημένη στάση, με τους μπαμπάδες να είναι είναι πολύ πιο ντροπιαστικοί (40%) σε σχέση με τις μητέρες (28%).

Επιπλέον, είναι εκείνες που χρησιμοποιούν περισσότερο τη γλώσσα των εφήβων στο γραπτό τους λόγο θέλοντας να γεφυρώσουν το χάσμα των γενεών που υπάρχει ανάμεσα τους.

“Με τους γονείς να γίνονται όλο και πιο δραστήριοι στον ψηφιακό κόσμο, είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους. Γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι ορισμένα σχόλια να προκαλέσουν παρεξηγήσεις, αλλά καλό θα ήταν οι έφηβοι να τα αντιμετωπίζουν με χιούμορ”, αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.