Σχέσεις: Τι κάνουμε όταν ξεχνά την επέτειο και τα γενέθλιά μας;

engagement-photo-balloonΈχει συμβεί και σε εσάς ο σύντροφός σας να ξεχνά σημαντικές ημερομηνίες όπως τα γενέθλιά σας ή την επέτειό σας; Η ξαφνική απώλεια μνήμης του άνδρα είναι ένα από τα συνηθέστερα αίτια των καβγάδων σε μια σχέση, εάν όμως ξέρεις πώς να χειριστείς έναν άνδρα που ξεχνά με επιπολαιότητα σημαντικά γεγονότα στην κοινή σας ζωή, τότε ίσως και να το αποφύγεις. Ελάτε να δούμε μαζί τι συμβουλεύει τις γυναίκες θύματα της ανδρικής αμνησίας, ο συγγραφέας και ψυχολόγος Dr Dan Kiley.

Tι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις όταν ξεχνά την επέτειό σας, τα γενέθλιά σας και άλλες σημαντικές ημερομηνίες:

– Μην πετάτε υπαινιγμούς.
– Μην περιμένετε να νιώσει ένοχος βλέποντας πόσο ταραχτήκατε από την παράλειψή του.
– Πολλές γυναίκες θέλουν να ντροπιάσουν τον σύντροφό τους όταν περιμένουν ότι εκείνος θα ξεχάσει την επέτειό τους. Αυτή η τακτική όχι μόνο δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, αλλά τον αποτρέπει να κατανοήσει το παράπονό σας και είναι πολύ πιθανόν να νευριάσει και να οδηγηθείτε σε μεγαλύτερο ακόμα καβγά.
– Μη σχεδιάζετε μυθιστορηματικά Χριστούγεννα, γιορτές ή γενέθλια, μην έχετε μεγάλες προσδοκίες από έναν τέτοιο σύντροφο γιατί η απογοήτευσή σας θα είναι πάντα μεγάλη. Προσπαθήστε να είστε ρεαλίστριες.
– Μην τον συγκρίνετε με άλλους άνδρες που θυμούνται τις σημαντικές ημερομηνίες.
– Μην παραπονιέστε σε άλλους για την αφηρημάδα του άνδρα ούτε για αστείο. Μόνο με τον σύντροφό σας μπορείτε να διορθώσετε αυτό το ζήτημα και η αναφορά σε τρίτους μόνο μεγαλύτερο εκνευρισμό θα δημιουργήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr