Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016» - Δηλώστε και το δικό σας σχολείο στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF

«Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016» - Δηλώστε και το δικό σας σχολείο στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF

151014090528_8615Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με θέμα «Για κάθε παιδί, ίσες ευκαιρίες για ζωή. Όχι στη βία και το ρατσισμό. Ναι στη φιλία και το σεβασμό».

Το Πρόγραμμα αυτό έχει αναγνωρισθεί από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αποτελείται από τρεις (3) φάσεις.

Στην πρώτη φάση, οι Διευθυντές των σχολείων αφού ενημερωθούν για το Πρόγραμμα θα ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια ο αρμόδιος εκπαιδευτικός θα ζητήσει με αίτησή του στο www.unicef.gr/sch-yper την ένταξή του στο πρόγραμμα, ώστε να παραλάβει από τη UNICEF το σχετικό υλικό. Ακολούθως, θα ενημερώσει τους μαθητές για το περιεχόμενο του προγράμματος όπως π.χ. για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού στην υγεία, την εκπαίδευση, την προστασία από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση, τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων. Στη συνέχεια, καλούνται οι μαθητές να προβούν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, παιχνίδια και παραμύθια που έχουν σχέση με τα παραπάνω θέματα. Οι μαθητές, εφόσον βέβαια το επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν και χρήματα για τους σκοπούς της UNICEF. Το ποσό που θα συγκεντρώσει κάθε σχολείο (όχι κάθε τάξη) θα αποσταλεί στην UNICEF μέσω της ταχυπληρωμής που υπάρχει μέσα στο φάκελο που θα παραλάβουν από τη UNICEF. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι 29 Ιανουαρίου 2016.

Στη δεύτερη φάση, η UNICEF θα στείλει στα σχολεία που πήραν μέρος στο Πρόγραμμα Αναμνηστικό Δίπλωμα, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους και πληροφορίες για τον τρόπο αξιοποίησης της συνεισφοράς των μαθητών. Η φάση αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου 2016.

Στην τρίτη φάση, οι μαθητές μπορούν να διοργανώσουν μια εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το Δίπλωμα της UNICEF και οι δράσεις των μαθητών και θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνεισφοράς τους. Η φάση αυτή ολοκληρώνεται με το τέλος του σχολικού έτους.

Επειδή η προσφορά των υπηρεσιών της UNICEF στη χώρα μας, όσον αφορά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών για τα δικαιώματα τους, αλλά και για την κατάσταση των παιδιών στον υπόλοιπο κόσμο μέσα από την εφαρμογή ανάλογων Προγραμμάτων θεωρείται σημαντική, παρακαλούμε για την υποστήριξη και την υλοποίηση του ως άνω εκπαιδευτικού Προγράμματος από τις σχολικές μονάδες της χώρας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter