Αρχική Γωνιά του μαθητή Σχολείο στην Κορνουάλη απαγορεύει τη διόρθωση με κόκκινο στυλό

Σχολείο στην Κορνουάλη απαγορεύει τη διόρθωση με κόκκινο στυλό

red-371550Η διεύθυνση ενός σχολείου στην Κορνουάλη απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να διορθώνουν τις εργασίες και τα διαγωνίσματα των μαθητών με κόκκινο στυλό.

Αντ’ αυτού, προτείνουν τη χρήση πράσινου χρώματος θεωρώντας το λιγότερο αρνητικό για την ψυχολογία των παιδιών. Το νέο αυτό σύστημα έχει σχεδιαστεί για να προωθεί το διάλογο μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου ευελπιστεί ότι η τακτική αυτή όχι μόνο θα ενθαρρύνει τα παιδιά να μην δίνουν υπερβολική έμφαση στους βαθμούς, αλλά θα τους δώσει επίσης τη δυνατότητα να απαντούν στα σχόλια των δασκάλων τους χρησιμοποιώντας μωβ στυλό.

Ωστόσο ο Chris McGovern, Πρόεδρος του Οργανισμού για την εκπαίδευση “Campaign for Real Education”, υποστηρίζει ότι οι μαθητές προτιμούν το κόκκινο μελάνι επειδή κάνει την ανάγνωση των σχολίων ευκολότερη: “Πολλά σχολεία φαίνεται ότι έχουν υιοθετήσει μια νοοτροπία, με βάση την οποία δεν τους αρέσει να επικρίνουν τα παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό τους βοηθάει”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.