Αρχική Βιβλία Σχολιασμός ενός βιβλίου: “Η περίεργη υπόθεση του βρομερού ηφαιστείου” του Τζερόνιμο Στίλτον

Σχολιασμός ενός βιβλίου: “Η περίεργη υπόθεση του βρομερού ηφαιστείου” του Τζερόνιμο Στίλτον

vrvmero_hfaisteio

“Αααα! Ο Τζερόνιμο Στίλτον! O Ιάσωνας έχει ξετρελαθεί μαζί του. Κάθε βράδυ διαβάζουμε τις ιστορίες του!” μου είπε η Ανθή και μου έδειξε στο βιβλιοπωλείο που είχαμε πάει, το βιβλίο “Η περίεργη υπόθεση του βρομερού ηφαιστείου”. “Μα αυτό είναι για αγόρια. Δεν θα θέλει να το διαβάσει η κόρη μου” απάντησα στη φίλη μου. Μου έδειξε ότι υπάρχουν αντίστοιχα και κοριτσίστικα βιβλία, της Τέα Στίλτον και επέμεινε ότι η σειρά του Τζ. Στίλτον, από την Ποντικόνησο, είναι... unisex.

 
Είχε δίκιο. Το τριήμερο που διήρκεσε η -με δόσεις- ανάγνωση του βιβλίου, η -παρά κάτι- 7χρονη κόρη μου ενθουσιάστηκε με τις περιπέτειες του Τζερόνιμο, ο οποίος ταξίδεψε με τον ντετέκτιβ Ηρακλή Ποντιρό χρησιμοποιώντας ένα έλκηθρο με πετάλια -παρακαλώ- μέχρι το Βρομερό Ηφαίστειο, στην Κοιλάδα της Σκοτεινής Μπόχας... Απόλαυσε τα σκίτσα με τις τούμπες, τις γκάφες, τ' αστεία και όλα τα συνοδευτικά επιφωνήματα και ξεκαρδίστηκε με τους διαλόγους του Τζερόνιμο με τον παππού του Τορκουάτο, που δεν τον άκουγε καλά, αλλά του ζητούσε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του ηφαιστείου:

-...Δεν μπορώ παππού, το ξέρεις ότι υποφέρω από ιλίγγους.

-Λύκους; Πού βρέθηκαν οι λύκοι;

-Είπα ότι φοβάμαι το κενό....

- Σεισμό; Πότε έγινε σεισμός;

- Με λίγα λόγια, Φοβάμαι!

-Κοιμάμαι; Όχι δεν κοιμάμαι.
Τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουν μεταφραστεί σε 45 γλώσσες κι έχουν πουλήσει 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Κατανοητό. Απολύτως κατανοητό.

Υ.Γ. Ο διάλογος με τη φίλη μου δεν είναι φανταστικός

Ελπίζω να σας αρέσει η παρουσίαση...

 
Ηλικία 7-12 ετών

Σελ. 128

Εκδόσεις Κέδρος

ΙSBN13 9789600445312

Συγγραφέας/Δημιουργός ΣΤΙΛΤΟΝ ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ

Εικονογράφηση CHIAVINI LORENZO, DENEGRI ANDREA, GRASSINI VALENTINA

Μετάφραση Λιανού Βίκη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.