Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και σχολικά για το σχολείο «Be the Miracle» στο Γκάζι (18/10)

maxresdefaultΤο Σάββατο 18 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως τις 19:00, η πρωτοβουλία «Δεν Ξεχνάμε» δίνει ραντεβού έξω από το μετρό Κεραμεικός στο Γκάζι και συγκεντρώνει τρόφιμα και σχολικά είδη για την υποστήριξη των παιδιών του «Κέντρου Αρρούπε – Be the Miracle».

Το κέντρο αυτό βρίσκεται στις ξεχασμένες από το κράτος περιοχές της πόλης, κάπου ανάμεσα στο σταθμό Λαρίσης και την πλατεία Βικτωρίας. Στο κέντρο Αρρουπε ή όπως είναι γνωστό Be the Miracle, (Μιχαήλ Βόδα 28 & Σμύρνης 27), πηγαίνουν καθημερινά 110 παιδιά από διάφορες χώρες και ηλικίες που αντιμετωπίζουν οικογενειακά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Σιτίζονται και έπειτα μαζί με τους εθελοντές του κέντρου διαβάζουν τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Σκοπός του κέντρου είναι να βοηθήσουν τα παιδιά, έτσι ώστε να μπορούν να ενταχτούν ομαλά στην κοινωνία.

Για την υποστήριξη της λειτουργίας του σχολείου το Σάββατο στο Γκάζι συγκεντρώνουμε:

• Τρόφιμα: Κυρίως μακράς διαρκείας. Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια. Δεκτά γίνονται επίσης σε μικρότερες ποσότητες σε λάδι, τυρί, κρέας, ψαροκροκέτες, λαχανικά και φρούτα.

• Σχολικά είδη: Τετράδια, μολύβια, κυρομπογιές, Α4 κόλλες, μαρκαδόρους κα.

Το Σάββατο στις 18 Οκτώβρη συγκεντρώνουμε κάτι παραπάνω από τρόφιμα και σχολικά. Συγκεντρώνουμε ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους. Η συγκέντρωση αυτή θα διανθιστεί με μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, γνωστών και αγνώστων καλλιτεχνών.