Αρχική Νέα Συγκέντρωση παιχνιδιών για παιδιά που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης

Συγκέντρωση παιχνιδιών για παιδιά που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης

Με στόχο τη δημιουργία ενός πιο φιλικού και φιλόξενου περιβάλλοντος στη νέα μονάδα αιμοκάθαρσης Παίδων, που λειτουργεί εδώ και δύο εβδομάδες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και παραμύθια σε καλή κατάσταση.

«Με αφορμή τη λειτουργία της μονάδας ο σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει τα παιδιά που θα περάσουν αυτή τη διαδικασία. Θέλουμε να δείξουμε την ευαισθησία μας. Κάνουμε έκκληση ο κόσμος να προσφέρει παιχνίδια και επιτραπέζια σε καλή κατάσταση, ώστε τα παιδιά που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία να περνούν όσο το δυνατόν καλύτερα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σε 15 μέρες μαζεύτηκαν αρκετά παιχνίδια. Ήδη δύο δημοτικά σχολεία της πόλης βοήθησαν με παιχνίδια και το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχολεία. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε πολλά παιχνίδια. Έτσι, τα παιδάκια θα αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα παιδικό δωμάτιο με παιχνίδια, όπου θα διασκεδάζουν και παράλληλα θα υποβάλλονται σε μία ιατρική δοκιμασία».

Από την πλευρά της η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, δήλωσε: «Αρωγοί σε αυτή την προσφορά είναι σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος Νεφροπαθών, οι οποίοι καλούν τους πολίτες να προσφέρουν επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία, προκειμένου να απασχολούνται τα παιδιά όση ώρα κρατά η συνεδρία. Οι συνεδρίες για την αιμοκάθαρση διαρκούν 3 ώρες. Και βέβαια, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και φιλοξενούνται πάρα πολλά παιδιά εκτός της συγκεκριμένης ομάδας».

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να φέρει παιχνίδια και βιβλία στα γραφεία του Συλλόγου Νεφροπαθών (Βασιλέως Ηρακλείου 28, Θεσσαλονίκη) ή να επικοινωνήσει στο τηλ: 231 022 2821, ώστε κάποιο μέλος του συλλόγου να τα παραλάβει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.