Συγκινεί ο «Ιαβέρης»: Χαρίζει το νεφρό του στο γιο του

Μέχρι σήμερα ξέραμε τον «Ιαβέρη», ως τον θρυλικό οδηγό αγώνων αυτοκινήτου, που δίνει κάθε τόσο συνεντεύξεις και συμβουλές σε οδηγούς  σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία τους ελληνικούς δρόμους, η οδική ασφάλεια να τεθεί στο επίκεντρο όλων μας και γενικότερα να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ορθής οδηγικής συμπεριφοράς. Στα χνάρια του μπαμπά κινείται και ο γιος του Κωνσταντίνος «Ιαβέρης jr» Μαρκουίζος, εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης.

Όμως η οικογένεια «Ιαβέρη» έχει έρθει αντιμέτωπη με μια ασθένεια που έφερε ακόμα πιο κοντά πατέρα και γιο. Όπως έγινε γνωστό, από τον Ιανουάριο του 2014, ο Κωνσταντίνος «Ιαβέρης jr» Μαρκουίζος κατόπιν μιας αδιαθεσίας, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου μετά από μια σειρά εξετάσεων μαθαίνει ότι είναι νεφροπαθής και μάλιστα τελικού σταδίου. Άρχισε να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο και μάλιστα 3 φορές κόντεψε να χάσει τη ζωή του. Πλέον υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τακτικά και η οικογένειά του προσφέρθηκε να τον βοηθήσουν δίνοντας μόσχευμα.

Ο «Ιαβέρης» θα χαρίσει το νεφρό του στο γιο του

Ο πατέρας «Ιαβέρης» είναι συμβατός δότης και σύντομα θα γίνει η επέμβαση που θα αλλάξει τη ζωή του Κωνσταντίνου. «Αυτό που συμβαίνει είναι το αυτονόητο», λέει στην εκπομπή “Μαζί σου”. Θα του δώσει για δεύτερη φορά ζωή δίνοντας του το νεφρό του, χωρίς δεύτερες σκέψεις , χωρίς να τίθενται διλήμματα. Μια ύψιστη πράξη αυτοθυσίας, μια έμπρακτη απόδειξη της ανιδιοτελούς αγάπης ενός πατέρα προς το γιο του.

Η συγκινητική εξομολόγηση του Ιαβέρη:

“Καθένας κάνει ό,τι μπορεί με το πρόβλημά του. εγώ το κοίταξα κατάματα και είπα ‘δεν θα με πάρει από κάτω'” είπε ο Κωνσταντίνος, μιλώντας μαζί με τον πατέρα του στην εκπομπή “Μαζί σου”.

“Κάνω αυτό που θα έκανε κάθε γονιός”, είπε από τη δική του πλευρά ο Ιαβέρης. “Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι συγγενής. Είναι τραγικό πως ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία. Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία. Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό”, συμπλήρωσε.

“Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο. Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν τα τροχαία εγκλήματα με κοινωνικές ποινές και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι γίνονται δότες ζωτικών οργάνων. Έτσι, η πολιτεία θα διαχειριστεί τα όργανά του αν συνεχίσει την ανεύθυνη οδήγηση”, κατέληξε ο Ιαβέρης